YKS belgeleri erişime sunuldu

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) adaylarının sınava giriş belgeleri, "ais.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden erişime sunuldu.

EĞİTİM 15.06.2020, 15:11
YKS belgeleri erişime sunuldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 27-28 Haziran'da yapılacak 2020-YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) adaylarının sınava giriş belgelerini erişime sundu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 27 Haziran 2020 Cumartesi günü düzenlenecek 2020-YKS 1. Oturum TYT (Temel Yeterlilik Testi), 28 Haziran 2020 Pazar günü düzenlenecek 2. Oturum AYT (Alan Yeterlilik Testleri) ile 3. Oturum YDT (Yabancı Dil Testi) adaylarının sınav olacakları bina ve salonlara dağılma işlemleri sona erdi.

YKS adaylarının Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecekleri binaya gelirken bu belgeleri de yanında bulundurmak zorunda olacak.

YKS adayları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecekleri bina, salon ve sıra numarasını gösteren sınava giriş belgesini, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin internet adresinden temin edebilecek.

YKS adayları, "https://ais.osym.gov.tr" adresi üzerinden sınav giriş belgelerini almak için TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yapabilecek.

2020-YKS TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve 2. oturum AYT (Alan Yeterlilik Testleri) için adaylar saat 10.00'dan sonra; YKS 3. oturum YDT (Yabancı Dil Testi) için adaylar saat 15.30'dan sonra sınav binalarına kabul edilmeyecek.

Yorumlar (0)