YDS başvuru tarihleri belli oldu

ÖSYM, YDS için başvuru tarihlerini 19-20 Ağustos olarak açıkladı.

EĞİTİM 18.08.2020, 11:07
YDS başvuru tarihleri belli oldu

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, başvuruları alınan fakat ertelenen 2020-YDS'ye (Yabancı Dil Sınavı) 19-20 Ağustos tarihlerinde yeniden başvuru kabul edileceğini duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yabancı Dil Sınavı (YDS) için yeniden başvuru alınacağını hatırlatarak, ayrıca daha önce 2020-YDS (Yabancı Dil Sınavı) başvurusu olan adayların da sınav merkezi tercihlerini güncelleyebileceğini bildirdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınava girecek tüm adaylara şimdiden başarılar dilediğini sözlerine ekledi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde bulunan bilgiye göre, 27 Eylül'de gerçekleştirilecek Yabancı Dil Sınavı (YDS) için ek başvurular 19-20 Ağustos'ta kabul edilecek.

Adayların başvurularını, ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden 20 Ağustos mesai saati bitimine kadar yapması ya da ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi olan "https://ais.osym.gov.tr" adresi ile ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan 20 Ağustos saat 23.59'a kadar yapması gerekiyor.

YDS sınav ücreti ne kadar?

Adayların YDS ücretini 19-21 Ağustos'ta yatırması gerektiği uyarısının da yer aldığı duyuruda, sınav ücretinin, banka şubelerinden 21 Ağustos mesai saati bitimine kadar ödenebileceği belirtildi.

Adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde "e-İşlemler" bölümünde yer alan "Ödemeler" alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapabilecek.

Bir başka ödeme yolu ise banka ATM'leri ve online bankacılık. ATM ve online bankacılık üzerinden yapılacak ödemeler için de son süre 21 Ağustos saat 23.59.

YDS sınav merkezi tercihi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin YDS duyurusunda 19-26 Şubat arasında veya 10 Mart'ta başvuru yapan adaylar için de bir uyarı yer alıyor. Bu adaylardan sınav merkezi tercihini değiştirmek isteyenlerin 19-20 Ağustos'ta ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden "https://ais.osym.gov.tr" sınav merkezi tercihlerini güncelleyebileceği belirtiliyor.

YDS başvurusunda HES kodu isteniyor

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle bu yıl farklı bir uygulama daha yapılıyor.

Sınava başvuruda tüm adaylardan HES kodu bilgisi istenecek. Bu nedenle sınava başvuru işlemi yapmadan ya da başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce adayların mutlaka HES kodu edinmiş olması gerekiyor.

HES kodu nasıl alınır?

Sınava girecek adaylar "HES kodu nasıl alınır" sorusunun cevabını ise Sağlık Bakanlığının "http://hayatevesigar.saglik.gov.tr" internet adresinden öğrenebiliyor.

Yorumlar (0)