Yalova’daki bu devlet lisesinin senelik cirosu 1 milyonu geçti 

Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, mobilya ve kimya sektöründe geliştirdiği ve ürettiği ürünlerle 2021 senesinde 1 milyon 280 bin TL ciro yaptı. 8 farklı alanda eğitim veren okul, şehir dışından da sipariş almaya başladı. Hijyen ürünleri, sıvı sabun, kolonya, yüzey temizlik malzemesi, dezenfektan, katı sabun, metal teknolojisi ve mobilya üretimi gerçekleştiren okul 2022 için hedeflerini yükseltmiş durumda. 

EĞİTİM 28.01.2022, 13:20 28.01.2022, 13:23
Yalova’daki bu devlet lisesinin senelik cirosu 1 milyonu geçti 

Yalova merkezde faaliyet gösteren Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ürettiği mobilya ve kimya ürünleri ile ön plana çıkan okullardan biri. 8 farklı alanda eğitim veren okulun üretim kısmında yer alan öğrenciler, öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürerek üretim ve geliştirme yapıyor sonrasında da bunları satıyor. Bu şekilde hem kendilerinin mesleki gelişimlerini sağlıyorlar hem de okullarının döner sermayesine katkı oluşturuyorlar. 



Üretimde şehrin birincisi oldular 

Sanayi sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla yola çıkan okulda pratik eğitimlere değer veriliyor. Lisenin müdürü Fatih Olğun, gelecek dönemde yeni alanlarda da faaliyet göstereceklerini belirterek eğitimler ve üretimler hakkında şunları ifade ediyor: “Metal teknolojisi, iç mekan tasarımı ve mobilya üretimi alanında faaliyetlerimize devam ediyoruz. Pandemi döneminde özellikle hijyen ürünlerine yöneldik. Ülkede artan talebi karşılamak amacıyla kimya bölümündeki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle pek çok ürün imal ettik. Kimya teknolojisi alanında yüzey temizlik ürünleri, köpük sabunlar, katı sabunlar, sıvı sabunlar, kolonyalar, temizlik malzemeleri, dezenfektanlar ve hijyen ürünleri imal ettik. Bunlar üzerindeki çalışmalarımız da devam ediyor. Bu konuda talepler azalmış değil. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarındaki ihtiyaçlar okulumuz tarafından karşılanıyor. Yalova şehir merkezinde temizlik malzemesi üreten bizden başka okul yok” 



1,2 milyonluk ciro elde edildi 

“İç mekan tasarımı, metal teknolojisi ve mobilya imalatımız da bu sürede devam ediyor. Öğrencilerimiz, tüm alanlardaki becerileri birbirine harmanlayarak ve yardımlaşarak çalışıyorlar. Özellikle okulların mobilya ihtiyaçlarını kaliteli ve uygun fiyatlı olarak karşılıyoruz. Okullar dışında kamu kurum ve kuruluşlarının tefrişatını yapıyoruz. Son 1,5 ay içinde yaklaşık 40 okulda müzik odası, fen laboratuvarı ve kütüphane tasarımı faaliyetlerinde bulunduk. Şu anda Yalova’da hem mobilya hem de iç mekan tasarımıyla ilgilenen bizden başka meslek lisesi bulunmuyor. Bunların tümüyle döner sermayemize katkı sağladık. Döner sermayemizde 2020 senesinde 850 bin TL para birikmişti. 2021 senesinde ise ücret 1 milyon 280 bin TL aşıldı.” 



Şehir dışından talepler geliyor 

“Ürünlerimizle Yalova’nın ihtiyaçlarını karşılarken Türkiye’nin pek çok şehrinden de sipariş alıyoruz. 2021 senesinde en çok Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sipariş aldık ve hepsini tamamlayarak gönderdik. Şehir dışından sipariş almaya devam ediyoruz.” 

Yorumlar (0)