Velilerin çıkarı dikkate alınacak: Bakan Özer’den özel okul açıklaması

Özel okul ücretlerinde iki kritik konu olduğuna değinen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Birincisi 2023 yılı enflasyon verisi. İkincisi ise velilerin talebi. Velilerin yararını merkeze koyacağız" dedi.

EĞİTİM 04.01.2023, 14:21
Velilerin çıkarı dikkate alınacak: Bakan Özer’den özel okul açıklaması

Özel okul fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Özer, "Saat 15.00'te özel öğretim kurumları idarecileri ile değerlendirme görüşmesi sağlayacağız. Tahminlerime göre bugün netlik kazanacak ve kamuoyu ile paylaşacağız" şeklinde konuştu.

“Ücret sadece bir kısmı”

Bakan Özer, bugün saat 15.00'te özel öğretim kurumları yöneticileri ile bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını belirterek, "Umut ediyorum ki bugün netleşecek ve kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen görüşmenin gergin olduğuna dair iddiaları değerlendiren Özer, "Biz o görüşmede yalnızca ücretleri konuşmadık. Özel öğretim kurumlarında verilen eğitim kalitesini artırmak üzere uygulanacak iyileştirmeler neler olabilir, güçlendirmek adına neler yapılabilir, gibi konuları ele aldık. Ücret yalnızca bir kısmıydı" diye konuştu.

“Velilerin faydasını ana merkeze alacağız”

Özel okul idarecilerine ücret ile ilgili taleplerinin sorulduğunu aktaran Özer, herhangi bir değerlendirme yapmadıklarını ifade etti.

Saygılı ve verimli bir görüşme sağlandığına işaret eden Özer, "İki durum oldukça kritik. 2023 enflasyon tahmini 2022 yılına kıyasla çok daha düşük gelecek, enflasyon düşme eğilimine giriyor. İkincisi ise velilerin çıkarlarını ana merkeze almak olacaktır" dedi.

Yorumlar (0)