Veli toplantıları da artık dijital ortamda!

Eğitimin ardından "veli toplantıları" da dijital ortama taşındı. Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında video konferans yöntemiyle yapılan toplantılarda öğretmenler, velilere eğitimle ilgili tavsiyelerde bulunuyor, öğrencilerin durumunu velilerden de öğreniyor. Veliler de sıkıntı yaşadıkları konularda öğretmenlerden bilgi alıyor.

EĞİTİM 08.05.2020, 14:59
Veli toplantıları da artık dijital ortamda!

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çağrısı üzerine 81 ilde öğretmenler, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele çerçevesinde veli toplantılarını video konferans yöntemiyle yapıyor.

Millî Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya göre, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, video konferans yöntemiyle öğretmenlerle yaptığı görüşmede, veli toplantılarının yapılması çağrısı üzerine öğretmenler hazırlık yapmaya başladı.

Tüm illerde öğretmenler, veli toplantılarını artık dijital ortamda yapmaya başladı. Video konferans yöntemiyle velilerle buluşan öğretmenler, uzaktan eğitim süreci başta olmak üzere çeşitli konularda tavsiyelerde bulunuyor. Aileler ise çocuklarını, eğitim noktasında nasıl yönlendirmeleri gerektiğini soruyor.

Toplantılarda, ailelere düşen görevlerin yanı sıra öğrencilerin sosyal ve duygusal durumlarının desteklenmesi, motivasyonun yüksek tutulması konuları da değerlendiriliyor.

Öğrencilerin EBA TV'ye ve canlı derslere katılımlarının önemi vurgulanan toplantılarda, öğrencilerin durumu da hem takip ediliyor hem de değerlendiriliyor.

Toplantılarda ayrıca, özellikle 8 ve 12. sınıflar olmak üzere sınava girecek öğrencilerle ilgili çeşitli bilgilendirmeler de yapılıyor.

Yorumlar (0)