Valilikler duyurdu: 3 kentin 4 ilçesinde okullar tatil edildi

Ülke genelinde yaşanan şiddetli yağışlar birçok kentte hayatı durma noktasına getirdi. Yağışlar nedeniyle anlar yaşanan Kastamonu'nun İnebolu ilçesi, Samsun'un Ladik ve Sinop'un Türkeli ve Ayancık ilçelerinde bugün okulların tatil edildiği duyuruldu.

EĞİTİM 05.06.2023, 10:29 Şeyda Gül
Valilikler duyurdu: 3 kentin 4 ilçesinde okullar tatil edildi

Kastamonu'da şiddetli yağışlar nedeniyle İnebolu Çayı'nın taşma tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle Karayolları, DSİ, İnebolu Belediyesi ve Özel İdare ekiplerinin gece boyunca dere kenarlarında aldığı önlemler gün aydınlanınca da devam etti. Sel suları dere kenarlarında hasara neden olurken İsmetpaşa ve Abdurrahmanpaşa caddelerinde meydana gelen hasar nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı.

İnebolu ilçesindeki tüm okullar tatil edildi

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilçeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk edilirken ilçedeki tüm okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

İnebolu Çayı'ndaki su seviyesi yükseldi

İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, dün akşamdan bu yana şiddetli yağışla karşı karşıya kaldıklarını belirterek devam eden yağışlar nedeniyle İnebolu Çayı'ndaki su seviyesinin oldukça yükseldiğini söyledi. Önlem olarak dere kenarlarına taşlarla set oluşturduklarını aktaran Baycar, "Terminal Köprüsü'nün üzerinden suyun geçişini engellemek için orada biriken malzemeleri, molozları iş makineleriyle temizlemekteyiz" dedi.

Dere kenarında bulunmayın çağrısı

Vatandaşlardan duyarlı olmalarını isteyen Baycar, tedbir olarak da vatandaşların muhakkak duyarlı olması, alt katlarda oturan vatandaşların üst katlara çıkması, işi olmayan vatandaşların dere kenarında bulunmamasını rica ettiğini belirtti. "Okullarımızı pazartesi itibariyle tatil ettik" diyen Baycar, özellikle dere kenarındaki iş yerlerinin de tehlike geçene kadar açılmaması gerektiğini söyledi. Baycar, "İnşallah tedbirlerimizle beraber bu afeti herhangi bir sıkıntı olmadan atlatacağız" diye konuştu.

Samsun'da eğitime 1 gün ara verildi

Samsun Ladik Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ilçede şiddetli yağışın etkisini sürdürdüğü belirtilerek yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı önleyici tedbir olarak 5 Haziran Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

Ayancık ve Türkeli'nde okullar tatil

Sinop'ta etkisini arttıran sağanak yağışın yarın öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Sinop Valiliği'nden yapılan açıklamada sağanak nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtilerek "İlimizde etkili olan kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle 5 Haziran 2023 Pazartesi günü Ayancık ve Türkeli ilçe genelinde tüm resmi ve özel okullarda, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim kurslarında eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Erfelek ilçemizde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir" denildi. 

Yorumlar (0)