Vakalar artarsa okullar kapatılır mı? Bakan Özer açıkladı

Bakan Özer, "Vakalarda artış olursa okullar kapatılır mı?" sorusuna cevap olarak, "Geliştirmiş olduğumuz sistem, okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektiriyor. Okul kapatmak söz konusu değil." dedi.

EĞİTİM 01.10.2021, 01:04 02.10.2021, 10:29
Vakalar artarsa okullar kapatılır mı? Bakan Özer açıkladı

Bir televizyon programına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Süreci sınıf bazlı yönetiyoruz. Şu ana dek çok başarılı bir şekilde devam ettiğini söyleyebilirim. Bizim eğitim sistemimiz çok büyük bir sistem." dedi.

Özer, yüz yüze eğitime geçilmesi ile birlikte okullarda olası vaka artışlarında okulların değil sınıfların kapatılacağını ifade etti. 

En güvenli yer okullarımız

Bakan Özer, 'Vakalarda artış olursa okullar kapatılır mı?' sorusuna, şu cevapları verdi: 

"Kesinlikle hayır. Geliştirmiş olduğumuz sistem, okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektiriyor. ABD'de yayımlanan veriler bize gösteriyor ki kaygı yaratan delta varyantı beklendiği kadar etkili olmadı. ABD'de an itibarıyla okulların yüzde 2'si kapalı. Aslında çok daha yüksek oran bekleniyordu ancak düşük oran gerçekleşti. Şu an Türkiye'de en güvenli yer okullarımız. Bu kadar denetimin olduğu başka bir mekan yok.

"Kapanan sınıf oranı çok düşük"

Toplumda vakalar arttığı zaman bizim kapanan sınıflarımız da doğal olarak artıyor. Bulaşın okuldan kaynaklandığına ilişkin bir veri yok. Virüs okulu seçmiyor. Önemli olan kurallara riayet etmek. Ülkemizde kapanan sınıf oranları çok çok düşük. Toplumdaki artan vaka sayıları gecikmeli de olsa tablomuza yansıyor. Bu oran gitgide düşüyor."

Yorumlar (0)