Vaka sayıları arttı: 5 ilde yüz yüze eğitime ara verildi

Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarının artması üzerine Sinop, Kastamonu, Çorum, Çanakkale ve Kırşehir’de belirli bölgelerde eğitime 14 gün ara verildiği açıklandı.

EĞİTİM 23.03.2021, 15:02 24.03.2021, 10:32
Vaka sayıları arttı: 5 ilde yüz yüze eğitime ara verildi

Koronavirüste ülke genelinde vaka sayılarının artmasıyla birçok ilde yüz yüze eğitime ara verilmeye başladı. Sağlık Bakanlığı’nın son açıkladığı koronavirüs tablosunda toplam vaka sayısının 3 milyonu geçtiği Türkiye’de, vefat sayısı 30 bini aştı.

Kastamonu Ağlı’da eğitime 14 gün ara

Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde çeşitli okullarda tespit edilmesi sebebiyle yüz yüze eğitime 14 gün ara verildiği açıklandı. Ağlı’da İlçe Hıfzısıhha Kurulu’nun kararında; ilçedeki okul personelinde vaka tespiti sonrası 4 Nisan’a kadar tüm yurt ve okulların kapatıldığı, eğitime uzaktan devam edileceği açıklandı.

Sinop’ta bir okulda eğitime ara

Sinop’ta bir okulda, koronavirüs vakaları görülmesi sebebiyle yüz yüze eğitime 14 gün ara verildiği açıklandı. Valilikten yapılan açıklamada, merkezdeki bir okulda vaka tespit edilmesi üzerine o okulda eğitime 14 gün ara verildiği ve okuldaki eğitimlerin uzaktan devam edeceği ifade edildi.

Çorum’da 3 okulda Kovid-19 tespit edildi

Çorum Osmancık’ta, vaka sayılarının artması üzerine Orgeneral Ahmet Çörekçi İlkokul, Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu ve Orgeneral Ahmet Çörekçi Yatılı Bölge Okulu’nda 14 gün boyunca yüz yüze eğitime ara verildiği ve eğitime uzaktan devam edilmesine karar  verildiği açıklandı. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, İlçe Kaymakamı Ayhan Akpay başkanlığında toplanan yetkililer, okullardaki öğretmen, öğrenciler ve personelin ise ev karantinasına alındığını duyurdu.

Kırşehir’de 2 okulda vaka

Kırşehir Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun okullarda vaka tespiti üzerine bir karar aldığını duyurdu. Şehir merkezinde yer alan Fatımatüz Zehra Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi’nde pozitif vaka ve temaslı sayısının artması sebebiyle yapılan değerlendirmede, virüsün yayılmasını önlemek ve halkın sağlığını korumak için söz konusu okullarda eğitime 14 gün ara verildiğini açıkladı. Yetkililer, bu bahse konu okullarda eğitime uzaktan devam edileceğini duyurdu.

Çanakkale’de 5 okulda eğitime ara

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde, Kaymakam Dr. Serhat Doğan başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, pandemi tedbirleri çerçevesinde yüz yüze eğitime ara verilmesi konusunu tartışmak için toplandı. 5 okulda vaka ve temaslı kişi tespit edilmesinin ardından salgının yayılmasını önlemek amacıyla yüz yüze eğitime 20 Mart’a kadar ara verildi. Bu 5 okulda eğitimin uzaktan devam edeceği duyuruldu.

Yorumlar (0)