Uzmanlardan LGS için son uyarılar!

Liselere Giriş Sınavı (LGS) 1 Haziran’da gerçekleştirilecek. Sınavın birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturumu ise 11.30’da başlayacak. Uzmanlar, sınava girecek öğrenciler için son uyarılarda bulundu.

EĞİTİM 28.05.2019, 08:47
Uzmanlardan LGS için son uyarılar!

Liselere Giriş Sınavı (LGS), 1 Haziran’da yapılacak. Birinci oturum sözel alanda 50 sorudan oluşacak. İkinci oturum ise sayısal alanda 40 sorudan oluşacak. Sınavın sonuçları 24 Haziran’da ilan edilecek.

Sınav salonlarına öğrencilerin sadece bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirmelerine izin verilecek.

Uzmanlar, sınavdan önceki güne ilişkin şu uyarıları yapıyorlar:

  • Sınavdan önceki gün ders çalışmaya son verin. Aklınıza takılan bir şey olduğunda açıp bakabilirsiniz. Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaksa konu tekrarı yapabilirsiniz. Fakat test çözmeye ya da yeni bir bilgi öğrenmeye çalışmayın.
  • Sınavdan önceki günü sizi fiziksel anlamda yormayacak etkinliklerle geçirin. Temiz havada sevdiğiniz müzikleri dinleyerek kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz. Yaralanmalara ya da sakatlığa neden olabilecek bedensel etkinlikler ve ağır sporlardan mutlaka uzak durun.
  • Sınav sırasında bilgi kadar moral de önemlidir. Motivasyonunuzu ve moralinizi olumsuz yönde etkileyebilecek konuşmalardan ve kişilerden uzak durun. Sizi mutlu edecek şeyleri yapın.
  • Günlük rutininizde bir değişiklik yapmayın. Her akşam saat kaçta yatıyorsanız sınavdan önceki gün de aynı saatte yatmanız sizin için daha iyi olacaktır.
  • Yediklerinize mutlaka dikkat edin. Yağlı ve şekerli yiyeceklerden, asitli içeceklerden uzak durmaya özen gösterin. Akşam yemeğinizin hafif olmasına dikkat edin. Mümkünse dışarıda yemeyin.

Uzmanlardan gelen sınav taktikleri ise şöyle:

  • LGS bir eleme sınavıdır. Bu yüzden bazı derslerde seçici sorular olabiliyor. Tüm soruları yapmak yerine bildiğiniz konuların sorularını seçin.
  • LGS puan hesabından testlerin katsayıları şu şekilde: Türkçe 4, Matematik 4, Fen Bilimleri 4, TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1, Yabancı Dil 1. Sadece yüksek katsayılı testleri önemsemek ve diğerlerine dikkat etmemek gibi bir hataya düşmeyin. Sizin için her ders sıralamada önemlidir.
  • Turlu soru çözme yöntemini kullanın. Bu yöntem testteki her soruyu incelemenize olanak sağlar. Cevaplandırmadığınız soruları soru kitapçığında bir simge veya işaret ile belirlemek, soruları ikinci turda daha kolay bir şekilde bulmanızı sağlar.
  • Uzun metinli sorular sizi korkutmasın. Soru metninin veya soru kökünün uzun olması, sizin için daha fazla ipucu anlamına geliyor. Bu yüzden uzun metinli sorular, daha rahat çözülebilen sorular olarak algılanmalıdır.
  • Kodlamayı mutlaka her sorudan sonra yapın. Kodlama için geçen süre bir anlamda dinlenme sürenizdir. Ayrıca dolu görünen bir cevap kağıdı, kendinize olan güveninizi artırır.
Yorumlar (0)