Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? Sınav takvimi hakkında açıklama

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı için adayların araştırmaları biraz daha hız kazandı. Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavına ilişkin son açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından geldi. Bakan Özer, sınav takvimi ile ilgili bilgi verdi. Peki, başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak?

EĞİTİM 12.05.2022, 12:31 13.05.2022, 09:15
Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak? Sınav takvimi hakkında açıklama

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavının ne zaman yapılacağı adaylar tarafından merak ediliyor. 

Bakan Özer’den takvim açıklaması

Yapılan düzenleme ile birlikte aday öğretmenlik döneminin ardından öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olacak şekilde 3 kariyer basamağı sunulacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman ve başöğretmenlik sınavlarına ilişkin eğitim programını ve sınav takvimini ne zaman kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı.

BAŞÖĞRETMENLİK - UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

İstanbul'da katıldığı Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri'nde açıklamalarda bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'nin Resmî Gazete'de yayımlanması ile ilgili süreci yorumladı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ve yönetmeliğin, bütün öğretmenlere hayırlı uğurlu olmasını dileyen Bakan Özer şunları aktardı: 

"Yarın yönetmelikteki adı geçen uzman ve başöğretmenliğe ilişkin bütün eğitim programını ve sınav takvimini kamuoyuna duyuracağız. 2022 yılı sona ermeden süreci noktalayacağız ve eğitim sistemimizde inşallah devasa sayıda uzman ve başöğretmenlerimizin yer aldığı, sürekli olarak mesleki gelişim ve kişisel gelişimin tartışıldığı, iyi uygulamaların görüşüldüğü bir eğitim ekosistemi kurulmasıyla ilgili çok önemli bir sürece geçilmiş olacak."

UZMAN ÖĞRETMEN NEDİR?

Uzman öğretmen unvanı kazanabilmek için söz konusu 10 yıllık meslek yaşamını doldurmaları gerekecek. Yüksek lisans veya doktora yapan öğretmenler de bu unvana sahip olabilecek.

Yorumlar (0)