Uzaktan eğitimde cinsel içerikli videolar izletiliyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde uzaktan eğitim gören öğrenciler, siber sapıklara maruz kalmaya başladı. Siper sapıkların, öğrenci isimleriyle sisteme girdikleri ve cinsel içerikli videolar izlettirdikleri öğrenildi. 

EĞİTİM 03.12.2020, 15:30 03.12.2020, 16:09
Uzaktan eğitimde cinsel içerikli videolar izletiliyor!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yine tamamen uzaktan eğitime geçildi. Bursa'da öğretmenler, siber sapıklar nedeniyle ders işleyemez oldu. 

Öğrenciler ve veliler, siber sapıkları CİMER'e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) bildirmelerine rağmen herhangi bir aşama kaydedilememesinden muzdarip. 

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan Hasanağa Mahallesi'ndeki pek çok okulun siber sapıklara maruz kalınması nedeniyle eğitim veremediği ifade edildi. 

Öğrenciler ile öğretmenler arasındaki iletişimi sağlamak ve öğrencilere gerekli materyalleri temin etmek için oluşturulan EBA sistemi üzerinden zoom programına katılanlar, uzaktan eğitimin başladığı günden beri siber sapıkların cinsel içerikli eylemlerle mücadele ediyor. 

Cinsel içerikli görüntüler seyrettiriyorlar

Siber sapıklar, öğrenci adları ile zoom programına dâhil oluyor, hem öğrencilere hem de öğretmenlere iğrenç hakaretler ve küfürler savuruyor. Ayrıca, söz konusu sapıklar cinsel içerikli görüntüler de seyrettiriyor. 

Siber sapıkların en çok 6'ncı sınıf düzeyindeki öğrencilerin derslerine sızdığı öğrenildi. Söz konusu sapıkların ilk başta yalnızca şarkı dinlettikleri, daha sonra işi iğrenç bir boyuta taşıyarak küfürler savurdukları ve cinsel içerikli görüntüler seyrettirdikleri belirtildi. 

Kendilerini siber polis olarak tanıtıyorlar

Bu olaylardan sonra veliler ve öğretmenler arasında zoom üzerinden bilgilendirme toplantısı düzenlendiği, siber sapıkların bu toplantıya da sızdıkları ve kendilerini siber polis olarak tanıttıkları öğrenildi. 

Yaşanan olayların öğrencileri ve öğretmenleri iyice huzursuz ettiği belirtildi. Veliler ise siber sapıkların bu eylemlerine karşı acilen çözüm üretilmesini talep etti.

Yorumlar (0)