Uzaktan eğitim için internet kotaları iki katına çıkarıldı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim için internet kotalarının iki katına yükseltildiğini ifade etti.

EĞİTİM 29.08.2020, 11:19
Uzaktan eğitim için internet kotaları iki katına çıkarıldı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Selçuk, uzaktan eğitim erişiminde fırsat adaletini sağlamak üzere harekete geçtiklerini söyledi.

Selçuk, uzaktan eğitim için internet kotalarının iki katına yükseltildiğini bildirdi. 

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle uzaktan eğitimin önemli olduğuna dikkat çekerek, Mart ayından beri bu konuda yapılanları anlattı. 

Selçuk, ilk olarak televizyon kanallarının açıldığını ve söz konusu kanalların içeriklerinin sınıf düzeylerine göre doldurulduğunu söyledi.

Dünyada birçok ülkenin bunu yapamadığını aktaran Selçuk, 3.358 ders çekimi yapıldığını ve bir dersin hazırlanma sürecinin neredeyse 5 gün sürdüğünü ifade etti. 

Selçuk, sadece televizyon kanalları ile yetinilmediğini belirterek, canlı platformların da oluşturulduğunu ve yapay zekâ temelli eğitim içerikleri hazırlandığını belirtti.

Bu sistemin öğrencilerin düzeylerini ölçtüğünü ve öğrencilerin yanıtlayamadıkları soruların hangi eksikliklerden kaynaklandığını tespit ettiğini kaydeden Selçuk, her öğrenci için ayrı deneme sınavı hazırlanabildiğini söyledi. 

Selçuk, öğretmenler için ciddi derecede önemli bir süreç yaşandığına dikkat çekerek, onların da dijital beceriler konusunda yoğun bir eğitimden geçtiğini aktardı. 

Canlı sınıflar yapıldığını ifade eden Selçuk, öğrenci ve öğretmenlerin bu şekilde senkron eğitim imkânına sahip olduklarını ve dünyada en fazla 3-4 ülkenin canlı sınıf yapabildiğini ifade etti. 

Selçuk, uzaktan eğitimin anlık olarak ölçüldüğünü belirterek, hangi sınıflarda hareketin olduğunu, kaç öğretmenin aktif olduğunu ve hangi şehirlerde bulundukları takip ettiklerini söyledi. 

Yaz tatilini de eğitim fırsatı olarak gördüklerini vurgulayan Selçuk, televizyon kanallarının sürekli olarak yaz programları sunduğunu ve yaz okulları açtığını belirtti.

Selçuk, yaz tatilinde tasarım beceri atölyelerinin oluşturulduğunu ve çocukların her konuda atölyeye katılma fırsatına sahip olduğunu anlattı. 

Yabancı dil konusunda da önemli bir program hazırlandığını aktaran Selçuk, bir sene boyunca alınan derslerin hepsinin bir yazda verilmesini hedeflediklerini ve uluslararası düzeyde içerikler hazırlayıp sunduklarını ifade etti.


 

Yorumlar (0)