Uzaktan eğitim 23 Mart Pazartesi günü başlıyor

Türkiye’de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 23 Mart Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim verilecek. Bu süreçte uzaktan eğitimin adresi EBA (Eğitim Bilişim Ağı) ve TRT (Türkiye Radyo Televizyon Kurumu) kanalları olacak.

EĞİTİM 17.03.2020, 12:22
Uzaktan eğitim 23 Mart Pazartesi günü başlıyor

İlkokul, ortaokul ve liselerde 16-30 Mart 2020 tarihleri arasında iki hafta süreyle eğitime okullarda ara verildi. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, iki haftalık bu sürenin ilk haftasında öğrencilerin evlerinde istirahat ederek geçireceklerini, 23 Mart’tan itibaren ise uzaktan eğitim süreçlerinin başlayacağını açıklamıştı.

İnternet üzerinden: EBA

MEB'in (Millî Eğitim Bakanlığı) Fatih Projesi kapsamında online eğitim platformu olarak geliştirilen EBA (Eğitim Bilişim Ağı), tüm ders içeriklerini internet üzerinden sunuyor.

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Yeğitek (Yenilik ve Eğitim Teknolojileri) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağına (EBA), www.eba.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabiliyor. “Öğrenci”, “Öğretmen” veya “Veli” olarak giriş yapılabilen EBA platformuna ayrıca cep telefonlarına indirilebilen mobil uygulamayla da erişilebiliyor.

Öğrenciye

Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) öğrenciler için öğrenciye göre özelleştirilmiş öğrenme ortamı ve ara yüz, öğrenciye özel takvim, destek yayınlar ve kaynaklar, kontrolden geçirilmiş oyunlar, tüm ders içeriklerine tek yerden erişim, derslerde öğrenilenleri evde tekrar etme, soru ve sınav bankası, öğretmen desteğine okul dışında erişim gibi hizmetler sunuluyor.

Veliye

EBA'da veliler için de öğrencinin akademik takibi, çocuğun sınav tarihlerini ve çalışmalarını takip etme imkanı, sistem tarafından yapılan analizler sonucu oluşan raporlarla çocuğun gelişimini takip etme ve çocuğun konulardaki performansını izleme gibi imkanlar sağlıyor.

Öğretmene

Öğretmenlere bütün ders içeriklerine tek yerden erişme imkanı veren EBA (Eğitim Bilişim Ağı), öğretmenler için ayrıca MEB (Millî Eğitim Bakanlığı) öğretim programıyla uyumlu içerik ve soru havuzları, etkileşimli tahtalara özel ders içerikleri, öğrencilerinizi izleme ve destekleme, sınıf ve öğrenci bazında detaylı gelişim raporları, akıllı önerme ile öğrencilerin eksiklerine özel içerik yönlendirmeleri, ödev, faaliyet, tartışma ve projeler gönderme imkanı, mesleki bilgi ve becerileri geliştirmek için kurslar ve programlar ile uzaktan eğitim ortamı gibi hizmetler sunuyor.

Yorumlar (0)