Üniversitelerde kadınlara özel kontenjan

Prof. Dr. Erol Özvar, farklı sebeplerle üniversiteye gidememiş olan 34 yaş üzeri kadınlara bu sene ilk defa devlet üniversitelerinin lisans ve ön lisans programlarında kontenjan ayrıldığını duyurdu.

EĞİTİM 08.03.2023, 19:11 09.03.2023, 18:01
Üniversitelerde kadınlara özel kontenjan

YÖK (Yükseköğretim Kurulu) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ederek 34 yaş üzeri kadınlara yönelik olarak bu sene ilk defa uygulanacak olan projeye ilişkin bilgi verdi.

1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla 34 yaşını tamamlamış olan kadınlar için devlet üniversitelerinin merkezi yerleştirmelerle öğrenci kabul eden lisans ve ön lisans programlarında '34 yaş üzeri kadınlar kontenjanı' ayrıldığının altını çizen Özvar, hususa dair kararın 'özel durumu olan adaylar' başlığının altında 2023-YKS Kılavuzu'nda yayımlandığını belirtti.



"Bugün duyurduğum için memnuniyet duyuyorum"

Erol Özvar, "Bu haktan daha evvel herhangi bir lisans programından mezun olmamış kadınlar faydalanacak. Daha evvel bir ön lisans programından mezun olan kadınlar ise yalnızca lisans programları için ayrılmış olan kontenjanları tercih edebilecekler." bilgisine yer verdi.

34 yaş üzeri kadınlar için ayrılan kontenjanların limitli olduğunu ifade eden Özvar, kontenjanların merkezi yerleştirmelerle dolmaması veyahut kayıtların ardından boş kalması halinde ilave yerleştirme gerçekleştirileceğini bildirdi.

Özvar, daha fazla kadının yükseköğretim sisteminde olmasına katkı sağlayacak olan bu duyuruyu, bu önemli günde yapmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)