Üniversitelerde 'genç ofisler' kurulacak

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, üniversite kampüslerinde Genç Ofisler kurulacağını söyledi.

EĞİTİM 31.10.2019, 00:34 31.10.2019, 01:18
Üniversitelerde 'genç ofisler' kurulacak

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile YÖK arasında gerçekleştirilen iş birliği protokol törenine katıldı.

Üniversite kampüslerinde Genç Ofisler kurulacağını belirten Kasapoğlu "Bu protokolle gençlerimiz gönüllülük faaliyetlerine daha çok katılabilecek ve destekleyebilecekler" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da Gençlik Merkezleri ve Genç Ofisler kurulduğunu hatırlattı ve "Bu ofislerde yürütülen ve yürütülecek çalışmaların ülkemizde gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaşmasına ve toplumsallaşmasına katkı sunması bakımından çok önemli. Üniversitelerin talepleri alınarak Bakanlığın uygun bulduğu kampüslerde, Bakanlık tarafından Genç Ofisler kurulacak. Pilot uygulamaları başlayan bu ofisler, Bakanlığın faaliyetleri için irtibat noktaları olacak." diye konuştu.

Saraç, "Gönüllülüğün yaygınlaşmasını sağlamak üzere taraflarca yürütülecek proje ve faaliyetlerin gerçekleştirilmesine Bakanlık tarafından destek verilerek gönüllülük faaliyetlerine ilişkin genç ofisleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları, öğrenci yurtları, kamp eğitim merkezleri ve spor tesislerinin imkanlar ölçüsünde kullanımının ve federasyonlar tarafından malzeme, tesis, araç-gereç ve personel desteğinin verilmesi gündeme alınacak. İyi uygulamalarının yaygınlaştırılacağı bu protokol ile engelli öğrencilerimizin de desteklenmesi ayrı bir boyuta taşınacak. Bu öğrencilerimize yönelik faaliyetler ve projeler de ayrıca desteklenecek. Ayrıca, gençlik ve spor faaliyetlerinde nitelikli insan kaynağını artırmak amacıyla spor bilimleri alanında öğrenim gören öğrencilerimize Bakanlığın taşra teşkilatındaki ilgili birimlerinde staj yapma imkanı verilecek." dedi.

Yorumlar (0)