Üniversite kayıtlarında son gün bugün! Kayıtlar nereden yapılıyor?

Milyonlarca kişinin büyük bir heyecanla beklediği üniversite kayıtlarında bugün son gün. Gün içerisinde adayların kayıt haklarını tamamlamak için üniversitelere gitmesi ve işlemleri bitirmesi gerekiyor.

EĞİTİM 26.08.2022, 16:15 26.08.2022, 16:26
Üniversite kayıtlarında son gün bugün! Kayıtlar nereden yapılıyor?

Üniversite kayıt tarihinde son güne gelindi. Adaylar kayıt işlemlerini tamamlamak için bugün gereken bütün çalışmaları bugün tamamlamak zorunda.

Üniversite kayıtları için son gün ne zaman?

22 Ağustos tarihinde başlayan üniversite kayıtları, elektronik kayıtlar ile 24 Ağustos günü sona ermişti.

Üniversitelere bireysel olarak giden ve kayıt yaptırmak isteyen kişiler için süre bugün bitiyor. Gün içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamayan ve kayıt için başvurmayan üniversite adayları kazandıkları kayıt haklarını kaybetmiş olacaklar. Kayıt süreçlerinin bitmesinin sonrasında ardından, boş kalan bölümler adına ek yerleştirme takvimi açıklanacak.

E-kayıtlar nereden yapılacak?

Üniversiteye kayıt işlemlerini tamamlamak isteyen adaylar ise e-Devlet şifreleriyle https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı alanında kayıt işlemlerini bitirebilecek.

Elektronik kayıt işlemi adaylar için mecburi değildir, isteğe bağlıdır. Elektronik kayıt yaptırmayı istemeyen adaylar yerleşmeye hak kazandığı yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunabilecek.

Yorumlar (0)