Üniversite kayıtları için son gün!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) sonuçlarına göre bir bölüme yerleşen öğrencilerin bugün kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

EĞİTİM 23.08.2019, 11:03
Üniversite kayıtları için son gün!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) sonuçlarına göre bir bölüme yerleşen öğrencilerin üniversitelere kayıt işlemleri bugün sona erecek. 

2019-YKS yerleştirmeleri sonucunda bir bölüme yerleşen adaylardan kayıt için başvuruda bulunmayan veya işlemlerini tamamlamayanlar kayıt haklarını kaybedecek.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtlarını yaptırmaları gerekecek.

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Aralık'a kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri durumunda asıl kayıtları yapılacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek.

Hangi belgeler isteniyor?

Kayıt yaptıracak adayların, mezun oldukları ortaöğretim kurumundan aldıkları diplomanın aslı, onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, 12 vesikalık fotoğraf (4,5 cm x 6 cm boyutunda), katkı payı/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge, üniversite tarafından ilan edilen diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretlerini hazır bulundurmaları gerekecek.

Ek puandan yararlanarak yerleştirilen ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde bildirilmeyen adaylardan, hangi okul ve alandan mezun olduklarını gösteren resmi belge talep edilecek. 
 

Yorumlar (0)