Üniversite kayıt tarihlerinde süre uzatıldı

YÖK'ten yapılan açıklamada, yükseköğretim kurumlarına şahsen kayıtların 5 Eylül'e, e-kayıt işlemlerinin ise 6 Eylül'e kadar uzatıldığı bildirildi.

EĞİTİM 28.08.2020, 13:07
Üniversite kayıt tarihlerinde süre uzatıldı

YÖK (Yükseköğretim Kurulu) tarafından yükseköğretim kurumlarına şahsen başvuracak adayların son başvuru tarihinin 5 Eylül'e kadar uzatıldığını, e-kayıt (elektronik kayıt) yöntemiyle kayıt yaptıracak adayların ise 6 Eylül'e kadar kayıt işlemlerini yaptırma süresinin bulunduğunu duyurdu.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan yazılı açıklamaya göre Kurul, öğrenciler tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına iletilen talepler doğrultusunda bir karar alarak, 2020-YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) kayıt tarihlerini, "öğrencilerin lehine olacak şekilde" uzatılması kararı aldı.

Yükseköğretim Kurulunun açıklamasında, yükseköğretim kurumlarına giderek şahsen başvuruda bulunmak isteyen adayların 5 Eylül 2020 Cumartesi saat 17.00'ye kadar müracaatlarını yapabilecekleri, e-kayıt (elektronik kayıt) usulüyle kayıt yaptırmak isteyen adayların ise 6 Eylül 2020 Pazar günü saat 23.59'a kadar kayıt işlemlerini yaptırabilecekleri kararı alındığı ifade edildi.

Eski tarihler ne idi?

Yükseköğretim Kurulu söz konusu uzatma kararını almadan önce yükseköğretim kurumlarına giderek şahsen kayıt yaptırmak isteyen adayların işlemlerini 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında yapmaları gerekiyordu.

E-kayıt (elektronik kayıt) marifetiyle kayıt olmak isteyen adaylar ise 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında kayıt yaptırabileceklerdi. Tarihler, öğrenci lehine olacak şekilde uzatılmış oldu.

Yorumlar (0)