UEK sistemi nedir, nasıl kullanılır?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisince oluşturulan, kamu personellerinin ihtiyaçlarına uygun yetenek, beceri ve bilgilerle donatılması adına oluşturulan UEK, bütün kamu kurumlarına açılan milli ve yerli dijital eğitim platformudur. Peki, UEK sistemi nedir, nasıl kullanılır? UEK’dan kimler faydalanabilir? İşte ayrıntılar…

EĞİTİM 18.10.2022, 13:03 19.10.2022, 09:35
UEK sistemi nedir, nasıl kullanılır?

Dijital Türkiye çalışmaları çerçevesinde oluşturulan UEK, personellerin eğitimi noktasında fırsat eşitliği getirilmesi, insan kaynağı verimliliği ile geliştirme ve eğitim işlemlerinin kalitesinin yükseltilmesini hedeflemektedir. Birçok kişi, UEK sistemi nedir, nasıl kullanılır? UEK’dan kimler yararlanabilir? gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte detaylar…

UEK ne işe yarar?

UEK ile bütün kamu kurumları, personellerinin kişisel ve mesleki gelişimleri adına oluşturdukları eğitimleri, webinar, canlı sınıf, sunum ve video şeklinde gerçekleştirebilmektedir. Asenkron ve senkron eğitimlerin beraber verildiği bu yapı içinde, değerlendirme ve ölçme sisteminin haricinde oluşturulan raporlama çalışması ile eğitimlerin izlenmesine ve veri oluşturulmasına fırsat sağlanmaktadır.

UEK nasıl kullanılır?

Kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan eğitim yetkilileri, personellerini sisteme alabilmektedir. Uzaktan Eğitim Kapısı'nda tanımlı bulunan yaklaşık 4 milyon kamu personeli e-Devlet ile sisteme giriş sağlayabilmekte ve kendilerine verilen eğitimlere katılabilmektedir. Personeller, devamlı eğitimlerin verilen süreler içinde, süresiz eğitimlere ise talep ettikleri zaman erişebilmektedir.

UEK'ten kimler faydalanabilir?

Uzaktan Eğitim Kapısı üzerinden öncelikli Cumhurbaşkanlığı teşkilatı olmak kaydıyla, 10 Başkanlık, 17 Bakanlık ve bağlı, koordine, ilişkili ve ilgili, ilişkili bütün kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler faydalanabilmektedir.

Yorumlar (0)