TYT'nin bir kısmı sosyal medyadan paylaşılmıştı! Açıklama geldi

ÖSYM tarafından bugün yapılan TYT testinin sosyal medyadan bir kısmının paylaşılmasına dair açıklama geldi. Başkanlık sorumlular hakkında yasal sürecin başlatıldığını duyurdu.

EĞİTİM 27.06.2020, 23:09 28.06.2020, 09:49
TYT'nin bir kısmı sosyal medyadan paylaşılmıştı! Açıklama geldi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın bugünkü ilk oturumundaki TYT testinde bazı adayların sosyal medya üzerinden bazı bölümlerin internet üzerinden paylaşılmasının ardından yasal bir süreç başlattı.

ÖSYM tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 2020 yılı YKS sınavında TYT'nin 188 sınav merkezinde güven içerisinde tamamlandığı ifade edildi ve sınavın ardından sosyal medya üzerinden bir adayın kitapçığındaki bazı kısımları paylaştığının görüldüğünü kaydetti.

Paylaşımlarda internet üzerinde görselleri yayan kişinin kitapçık numarasının belli olduğunu ve hakkında yasal sürecin başlatıldığı duyuruldu. 

Yarın YKS'nin bütün oturumlarının tamamlanmasının ardandan soruların tamamının kamuoyuyla paylaşılacağını ifade eden ÖSYM Başkanlığı'ndan AYT ve YDT oturumlarına giren tüm adaylara başarı mesajı paylaşıldı.

Yorumlar (0)