TUSAŞ’ın mühendisleri, Ankara’daki meslek lisesinde yetişiyor 

TUSAŞ ve MEB iş birliğinde Ankara’da açılan TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleceğin havacılık mühendislerini yetiştiriyor. Aviyonik, uçak gövde-motor, drone, robotik kodlama, yazılım, web programcılığı, elektrik tesisatları gibi pek çok dalda eğitim gören öğrenciler TUSAŞ’ta staj ve burs imkanı da elde ediyor. 

EĞİTİM 19.12.2021, 17:47 21.12.2021, 09:15
TUSAŞ’ın mühendisleri, Ankara’daki meslek lisesinde yetişiyor 

Ankara Kızılcahamam’da MEB ve TUSAŞ iş birliğinde kurulan TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerini “geleceğin mühendisleri” olarak görerek yetiştiriyor. TUSAŞ bünyesinde var olan her alanda, bilgisayarlı makine imalatı, elektrik tesisatı, yazılım, programlama, robotik kodlama, uçak gövde-motor gibi çeşitli dallarda eğitim verilen lisede öğrenciler, ülkenin savunma sanayiine kalifiyeli eleman olarak yetiştiriliyor. 



Staj, burs, pansiyon imkanları sunuluyor 

TUSAŞ’ın akreditasyonu, Erasmus projeleri, yurt dışı staj imkanları, burs programları ve pansiyon olanakları ile TUSAŞ Şehit Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, havacılık alanının mühendis ve teknisyenlerini yetiştiriyor. Avrupa’daki merkezlerde 20 günlük uçak bakım eğitimi imkanı sunan okul, başarılı öğrencilere ise TUSAŞ’ta direkt iş fırsatı sunuyor. 



Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil de öğrencilerle sık sık bir araya geliyor. Uzman yöneticiler ve mühendisler, öğrenciler için sık sık seminerler düzenliyor. Okuldaki eğitim ise yabancı dil ağırlıklı olmasıyla ön plana çıkıyor. 








 

Yorumlar (0)