TUS sınavında bir sorunun şıkkı değiştirildi

TUS ve STS Tıp Doktorluğu sonuçları açıklandı. TUS Klinik Tıp Bilimleri Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 111'inci sorunun "A" olarak belirlenmiş cevabının "C" olarak düzeltilmesine karar verildi.

EĞİTİM 20.03.2020, 12:23 20.03.2020, 13:23
TUS sınavında bir sorunun şıkkı değiştirildi

TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) ve STS Tıp Doktorluğu (Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı) sonuçları açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 23 Şubat'ta uygulanan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (1. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavına (1. Dönem) ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi. Bu kapsamda, TUS Klinik Tıp Bilimleri Testi Temel Soru Kitapçığı'nda bulunan 111'inci sorunun "A" olarak işaretlenmiş cevabının "C" olarak düzeltilmesine karar verildi.

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ulaşabilecek.

Adayların cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap kağıtlarına yaptığı işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri cevaplarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden 10 gün süre sınırlamasıyla erişime açıldı.

Yorumlar (0)