Türkiye’nin yeni üniversitesi kuruluyor

TBMM Milli Eğitim Komisyonu, Bursa’da kurulması için önerge sunulan “Mudanya Üniversitesi” dosyasını kabul etti. Bursa ve Türkiye, yeni vakıf üniversitesine yakın zamanda kavuşacak.

EĞİTİM 10.03.2022, 13:08 10.03.2022, 17:44
Türkiye’nin yeni üniversitesi kuruluyor

Yükseköğretim Teşkilatı Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi, bugün kabul edildi. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından kabul edilen teklife göre Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yeni bir üniversite kurulacak. Bursa’da kurulacak olan üniversitenin ismi ise Mudanya Üniversitesi olacak.



3 fakülte, 1 enstitü ve 1 yüksekokuldan oluşacak

Mudanya Üniversitesi başlangıç aşamasında bir meslek yüksekokulu, bir lisansüstü enstitüsü ve sağlık bilimleri fakültesi, sanat ve sosyal bilimler fakültesi ile mühendislik, mimarlık ve tasarım fakültesini barındıracak. Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulacak olan üniversite, YÖK tarafından onaylanan yapısıyla birlikte 103 bin metrekarelik alanda oluşturulacak. 3600 öğrenciye kapılarını açacak olan üniversitenin bazı bölümleri Hisar, Fabrika-ı Hümayun, Muradiye, Darüşşifa ve Pirinç Han’da yer alacak.

Yorumlar (0)