Türkiye genelinde okullar 1 hafta tatil edildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye genelinde okulların 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil edildiğini duyurdu.

EĞİTİM 06.02.2023, 17:07 06.02.2023, 17:31 Hakan Öksüz
Türkiye genelinde okullar 1 hafta tatil edildi

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye teyakkuza geçti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye genelinde okulların 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil edildiğini bildirdi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Doğanşehir'e giderek depremden etkilenen yerlerde incelemelerde bulundu. Türkiye genelinde eğitime 13 Şubat'a kadar ara verildiğini duyuran Bakan Özer, "İklim şartlarını ve depremin oluşturduğu hasarı göz önünde bulundurduk ve eğitime 1 hafta ara verilmesi kararını aldık. Deprem bölgesinde ve çevre illerde yürütülecek çalışmaların sağlıklı şekilde gerçekleştirilebilmesi gerekiyor." dedi.

"Okullar vatandaşların hizmetine açık kalacak"

Depremin etkilediği 10 il başta olmak üzere bütün illerdeki okulların vatandaşlara hizmet vermek için açık tutulacağını kaydeden Bakan Özer, "Okulların yanı sıra öğretmenevleri de gece gündüz aralıksız olarak hizmete açık olacak. Okul binalarımızla ilgili şimdiye kadar bir sorun görünmüyor. Hafif hasar alan okulları hızlıca onaracağız ve eğitime devam edeceğiz. 444 0 632 numaralı kriz masasını arayarak öğrenciler, öğretmenler ve idari personellerin sağlık durumu hakkında bilgi alınabilir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)