Türk Devletleri Teşkilatı 1. Öğretmen Değişim Programı başlıyor

Türk Devletleri Teşkilatı 6. Eğitim Bakanları Toplantısı'ndaki kararlar çerçevesinde, 6-12 Haziran 2022'de Türk Devletleri Teşkilatı 1. Öğretmen Değişim Programı, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilecek.

EĞİTİM 01.05.2022, 17:32
Türk Devletleri Teşkilatı 1. Öğretmen Değişim Programı başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığından gelen yazılı açıklamada, Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan ve Kırgızistan tarafından 2009 yılında kurulan, Türkmenistan ve Macaristan’ın gözlemci üye sıfatıyla katıldığı Türk Devletleri Teşkilatı, İstanbul'da 3-4 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen toplantıda, 2022 yılında Öğretmen Değişim Programı'nın Türkiye'de yapılması kararı alınmıştı.

Öğretmen değişim programı başlıyor!

Ev sahibi ülke olarak ilk uygulamasına Türkiye'nin öncülük yapacağı açıklanan Türk Devletleri Teşkilatı 1. Öğretmen Değişim Programı, İstanbul ve Ankara’da 6-12 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Programa Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Macaristan ve Özbekistan’dan öğretmenler davet edildi. Program kapsamında, Türk eğitim sistemi ve diğer ülke eğitim sistemlerinin tanıtımının yapılması, öğretim teknik ve yöntemleri ile ölçme ve değerlendirmede birtakım yeni yaklaşımlar ele alınacak.

Ayrıca programda, MEB’in alanında uzman çalışanları tarafından pandemi döneminde Türkiye'de uzaktan eğitim ile ilgili eğitimlerin verilmesi, mesleki ve teknik eğitim merkezleri ile özel eğitim ve rehberlik merkezlerinin tanıtımının yapılması hedefleniyor.

Program 7 gün sürecek

7 gün sürecek programda, kul ve kurum ziyaretleri ile kültür programları da düzenlenecek ve söz konusu katılımcılara sertifika verilecek.

Bu programın uygulanması ile birlikte Türkiye'nin eğitim sektöründeki tecrübelerinin aktarılması, taraflar arasında dostluk ve iyi komşuluğun, karşılıklı güvenin güçlendirilmesi, kültürel ve sosyal gelişimin sağlanması, teknoloji, bilim, kültür ve eğitim alanında iş birliğinin teşviki, eğitim çalışanlarının niteliklerinin artırılması ve etkileşimin genişlemesi amaçlanıyor.

Yorumlar (0)