TİSK’ten asgari ücret açıklaması: "Masadayız"

TİSK yaptığı son açıklamada, "Asgari ücretin değerlendirilmesi için gerçekleştirilecek olan toplantıda masada olacağız" sözlerini kullandı.

EĞİTİM 27.06.2022, 14:36
TİSK’ten asgari ücret açıklaması: "Masadayız"

Asgari ücret, Ocak 2022’de 4 bin 253 TL olarak açıklanmıştı. Artan enflasyonla asgari ücretlinin alım gücü azalınca bunun güncellenmesi için çalışma başlatıldı.

Yıl için asgari ücrete ikinci defa zam yapılacağı bilgisi, ilk başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bu konuda bir çalışma hazırlığı içinde olduklarını açıklamıştı.

Bu bilgiler kapsamında asgari ücretle ilgili yol haritasının, bugün yapılacak olan Kabine toplantısından sonra açıklanması bekleniyor.

TİSK Başkanı, Bakan Bilgin'i ziyaret etmişti

Asgari ücretin belirlenmesinde işçi ve işveren temsilcileri de söz konusu temaslara katıldı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i geçen hafta ziyaret etmişti.

"Biz de masadayız"

Bu çerçevede görüşme trafiği artarken TİSK'ten gelen açıklamada, "Bütün taraflara çözüm niteliğinde olacak formüller için iş birliği yapmaya hazırız. Asgari ücretin değerlendirilmesi için gerçekleştirilecek bir toplantıda biz de masadayız. Asgari ücretle ilgili muhtemel bir değerlendirmeye olumlu bir şekilde yaklaşacağız." sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)