Tercih yapacak olanlar dikkat! Bu bölümü seçenlere aylık 3 bin TL burs!

2022 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler için tercih süreci başladı. İki ve dört yıllık üniversitelerin başarı sıralamaları incelenirken, öğrencilerin ve onların ailelerinin dikkatini çeken bir gelişme ortaya çıktı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, “Açık deniz sondaj teknolojileri’ ve “açık deniz tabanı uygulamaları teknolojisi” bölümlerini tercih eden öğrencilere aylık 3 bin TL burs verecek. 

EĞİTİM 22.07.2022, 12:31 23.07.2022, 12:45
Tercih yapacak olanlar dikkat! Bu bölümü seçenlere aylık 3 bin TL burs!

Türkiye'nin doğal gaz hamleleri sürerken Karadeniz'deki doğal gaz faaliyetlerinin merkezi konumunda yer alan Zonguldak'tan da hamleler art arda geliyor.

3 yıl boyunca her ay 3 bin TL burs

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Türkiye Petrolleri Anomim Ortaklığı'nın alt firması TP-OTC, YÖK iş birliğiyle birlikte bazı bölümlere öğrenci alacak. Öğrencilere 3 yıl boyunca her ay 3 bin TL burs desteği verilecek.

İş bulma önceliği var

“Açık deniz sondaj teknolojileri” ve “açık deniz tabanı uygulamaları teknolojisi” olarak 2 ayrı bölümde yapılacak olan eğitimlere, 30’ar öğrenci alınacak. İngilizce hazırlığın zorunlu olacağı ön lisans eğitiminde eğitim süresi 3 sene olacak.

Tüm öğrenciler için eğitim süresi boyunca 12 ay boyunca kesintisiz burs desteği sunulacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için burs miktarı, aylık 3 bin TL olacak. TP-OTC idaresindeki sondaj platformlarında öğrenciler, Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi’nde staj yapacak. Başarılı bir şekilde ön lisans programını tamamlayan öğrenciler işe alımlarda öncelikli olarak değerlendirilecek.

Yorumlar (0)