Telafi eğitimi başvuruları başladı: Detaylar açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, "Telafide Ben de Varım" programı kapsamında hazırlanan eğitimlere başvuruların bugün başladığını açıkladı.

EĞİTİM 21.06.2021, 13:27
Telafi eğitimi başvuruları başladı: Detaylar açıklandı

Pandemi tedbirleri çerçevesinde, TRT EBA, EBA ve canlı derslerle uzaktan eğitim aracılığıyla başlayan 2020-2021 eğitim öğretim dönemi 2 Temmuz Cuma günü tamamlanacak.

Başvurular 2 Temmuz'da bitiyor

Karnelerin erişime açılmasından sonra 5 Temmuz-31 Ağustos arasında yapılacak olan "Telafide Ben de Varım" programı kapsamında yürütülecek eğitimler kapsamında başvuruların bugün başladığı açıklandı. Açılan telafi eğitimlerine yapılacak başvurular 2 Temmuz'a kadar sürecek.

Öğrenciler, bu telafi eğitimi sürecinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile birlikte belediyelere bağlı olan merkez ve tesislerden faydalanabilecek.

Program çerçevesinde okul, ilçe ve il genelinde düzenlenecek olan sosyal, bilimsel, kültürel, sportif eğitim etkinlikleriyle ilgili ayrıntılara, hazırlanan resmi siteden erişilebilecek.

Program, dört ana temaya uygun olacak

Gönüllülük esasına bağlı olarak öğretmenler, öğrenciler ve velilere ilişkin eğitim faaliyetlerini kapsayan program, “özel eğitim alanı”, "eğitim faaliyetleri fiziksel", "akademik gelişim" ve "sosyal-duygusal" olmak üzere dört farklı temaya uygun olarak planlanacak.

Başvurular, eğitimin açıldığı okula yapılacak

Eğitim etkinliklerine katılmayı isteyen öğrenciler, veli izin belgeleriyle birlikte eğitim etkinliğinin açıldığı okula başvuru yapabilecek.

Başvuruları kabul edilen öğretmen, veli ve öğrencilere, kabul edildiklerine yönelik bilgilendirme, etkinliği açan okul müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek.

En az 12 kişilik öğrenci koşulu

Eğitim etkinliğinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrencinin başvurması gerekecek, özel eğitim öğrencilerine yönelik faaliyetlerde sayı sınırlaması olmayacak.

Program çerçevesinde yapılacak bütün eğitim faaliyetleri, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği COVID-19 tedbirleri kapsamında gerekli önlemler alınarak yapılacak.

Eğitim etkinliklerine katılacak olan öğretmen, veli ve öğrenciler için HES kodu sorgulaması yapılacak.

Yorumlar (0)