Suriyeli, LGS'den tam puan aldı!

Suriyeli öğrenci Muhammet Halil, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek tam puan aldı.

EĞİTİM 24.06.2019, 22:45
Suriyeli, LGS'den tam puan aldı!

Kilis Mehmet Uluğ Can Ortaokulu'nda eğitim gören Suriyeli öğrenci Muhammet Halil, 1 Haziran'da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan aldı.

Mimar baba ve öğretmen annenin çocuğu olan Suriyeli Muhammet Halil, başarısının sevincini 6. sınıftan bu yana kendisini yalnız bırakmayan öğretmeni Mehmet Avcu ve ailesiyle birlikte yaşadı.

Muhammet Halil, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuştu. Muhammet Halil, Suriye'deki iç savaşın ardından Türkiye'ye geldiklerini ve Gaziantep'e yerleştiklerini bir süre sonra Kilis'in eğitiminin iyi olduğunu öğrenince Kilis'e geldiklerini anlattı.

Kilis'te PİKTES Projesi kapsamında oluşturulan geçici eğitim merkezinde 4. sınıf öğrencisi olarak okula başladığını söyleyen Muhammet Halil, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"6. sınıfta Mehmet Avcu hocamla tanıştım. Allah razı olsun bana çok yardımcı oldu. Bazı zamanlar eve gelip beni çalıştırdı. Sağ olsun. Mehmet Avcu hocamın çok emeği ve hakkı var üzerimde. 7. sınıfa geçtiğimde 'şu kadar puan alırsan şuraya gidersin' gibi sınavla ilgili bilgiler vermeye başladı. Sonra 8. sınıfa geçtim ve 8. sınıfta bayağı değiştim. Benim için çok önemli bir yıldı 8. sınıf yılı. Çünkü çok fark yapmıştım. Sınavlara çalışmaya ilk başladığımda bayağı bilgi bakımından zayıftım hatta 300 puan alacak kadar bilgi olarak kötüydüm. Sonra yavaş yavaş kolay yayınlardan, zor yayınlara geçerek çalışmaya başladım. Okulda yapılan ilk deneme sınavında birinci oldum ve bu da beni hem çok mutlu etti hem de çok motive etti."

Muhammet Halil, daha sonra hocalarının da desteğiyle puanlarının artmaya başladığını, denemelerde 480 puana kadar ulaştığını söyledi.

Baba Abdulkadir Halil: Duadan başka destek veremedik

Asıl mesleği mimarlık olan ancak Türkiye'de bir mobilya atölyesinde işçi olarak çalışan baba Abdulkadir Halil de oğlu Muhammet'in sınav için çok çalıştığını ve emeğinin karşılığını aldığını ifade etti.

Ailesi olarak evlatları Muhammet'e duadan başka bir destek veremediklerini dile getiren baba Abdulkadir Halil, Suriyelilere vermiş olduğu destekten dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Türk halkına müteşekkir olduklarını söyledi.

Öğretmen Halil Avcu: Gururlandım

Öğretmen Halil Avcu ise Suriyeli öğrencilerin Türk eğitim sistemine entegrasyonu kapsamında hayata geçirilen PİKTES projesi kapsamında 6. sınıf öğrencisiyken tanıdığı Muhammet Halil'in başarısının kendisini çok gururlandırdığını ifade etti.

Halil Avcu, yapılan derecelendirme testleri sonrası Halil'in diğer öğrencilere göre farklı olduğunu gördüğünü dile getirerek şunları söyledi:
"Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki böyle kaliteli, akıllı ve ahlaklı bir öğrenciyle karşılaştım. Bu Muhammet Halil'in emeğidir, biz sadece rehber olmaya çalıştık. 7. sınıfı başarılı bir şekilde ve yüksek dereceyle tamamladı. Mehmet Uluğ Can Ortaokuluna kaydını yaptırması için kendisini yönlendirdik. Orada da başarısına başarı katarak ilerledi."

Okul Müdürü Cumali Çelik: Öğretmenlerin verimli çalışması

Okulda görevli öğretmenlerin verimli çalışmasıyla böyle bir sonuç aldıklarını ifade eden Okul Müdürü Cumali Çelik de, öğretmenlerin yarı yıl tatilinde bile öğrencileri sınava hazırlamak amacıyla özel dersler verdiğini söyledi. Okul Müdürü Cumali Çelik, "İyi bir ekip ve çalışmanın vermiş olduğu sonuç, hepimiz mutluyuz ve sevinçliyiz. Sporda göstermiş olduğumuz başarıyı akademik olarak da taçlandırmış olduk." dedi.

Öte yandan Okul Müdürü Cumali Çelik, Muhammet Halil'i başarısından dolayı tebrik ederek bisikletle ödüllendirdi.

Yorumlar (0)