Sözleşmeli öğretmen başvurusu için tarih belli oldu

"Sözleşmeli öğretmen kadrosu için başvurular ne zaman?" Sözleşmeli öğretmen kadrosu için ön başvurular yarından itibaren 12 Haziran'a kadar yapılacak.

EĞİTİM 31.05.2020, 12:04
Sözleşmeli öğretmen başvurusu için tarih belli oldu

2020 yılı için MEB (Millî Eğitim Bakanlığı) tarafından ataması yapılacak sözleşmeli öğretmen kadrosu için başvurular ne zaman yapılacak sorusunun cevabı belli oldu. Sözleşmeli öğretmen kadrosu için başvurular 1 Haziran'da (yarın) başlayacak, sözleşmeli öğretmen kadrosu için başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 12 Haziran Cuma gününe kadar yapılacak. Sözleşmeli öğretmen kadrosu için başvurular elektronik ortamda alınacak. Sözleşmeli öğretmen kadrosu buşvuruları "https://ilkatama.meb.gov.tr" adresinden gerçekleştirilecek.

Sözleşmeli öğretmen kadrosu için sözlü sınav merkezleri

Millî Eğitim Bakanlığı, 19.910 sözleşmeli öğretmen kadrosu için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin 1 Haziran'dan (yarın) itibaren 12 Haziran Cuma gününe kadar alınacağını bildirdi. Sözleşmeli öğretmen adaylarının sözlü sınava girecekleri sınav merkezleri ise 22 Haziran Pazartesi günü duyurulacak.

Sözleşmeli öğretmen kadrosu için sözlü sınav tarihleri

Millî Eğitim Bakanlığı, Sözleşmeli öğretmen kadrosu için sözlü sınavarın 6-25 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. 

Sözleşmeli öğretmen kadrosu sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmen kadrosu için sözlü sınav sonuçları ise 28 Temmuz Salı günü açıklanacak.

Sözleşmeli öğretmen kadrosu için sözlü sınav sonuçları 28 Temmuz Salı günü açıklandıktan sonra Sözleşmeli öğretmen kadrosu için sözlü sınav sonuçlarına itirazlar 4-7 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek. Sözleşmeli öğretmen kadrosu için sözlü sınav sonuçlarına itirazların sonuçları ise, 10 Ağustos Pazartesi günü ilan edilecek.

Sözleşmeli öğretmen kadrosu atama tercihleri

Sözleşmeli öğretmen kadrosu atama tercihleri de, 28-31 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecek.

Sözleşmeli öğretmen kadrosu atama sonuçları

Sözleşmeli öğretmen kadrosu atama sonuçları ise 1 Eylül Salı günü ilan edilecek.

Sözleşmeli öğretmen kadrosu atama alanları

Millî Eğitim Bakanlığı, 60 alanda sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Sözleşmeli öğretmen kadrosu ataması için başvurularda taban puan 50 olarak belirlendi.

Bu çerçevede en fazla atama yapılacak 10 branş arasında sınıf öğretmenliği ilk sırada bulunuyor. 2831 sınıf öğretmeninin ataması yapılacak. En çok sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı alanlar ve sayıları şöyle:

1. Sınıf öğretmenliği (2831)
2. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği (1801)
3. İngilizce öğretmenliği (1739)
4. İlköğretim matematik öğretmenliği (1701)
5. Okul öncesi öğretmenliği (1518)
6. Rehber öğretmenliği (1373)
7. Türkçe öğretmenliği (1300)
8. Özel eğitim öğretmenliği (1118)
9. Fen bilimleri öğretmenliği (1026)
10. Beden eğitimi öğretmenliği (900)*

* Beden eğitimi branşından Haziran döneminde 810 beden eğitimi öğretmeninin başvurusu kabul edilecek. Beden eğitimi için ayrılan toplam 900 kontenjan bulunuyor. 900 kontenjandan geriye kalanı oluşturan 90'ı ise, daha sonra yapılacak olan millî sporcuların atamaları için değerlendirilecek.

Yorumlar (0)