Sınıfın 32. öğrencisi de Tarçın!

Ordu ilinin Ünye ilçesinde minik öğrencilerin ve öğretmenlerin besleyip büyütmeye başladığı "Tarçın" isimli köpek, öğretmen ders anlatırken sınıfın 32. öğrencisi gibi davranıyor.

EĞİTİM 08.01.2020, 10:30
Sınıfın 32. öğrencisi de Tarçın!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından "Her Okulun Bir Sokak Köpeği Projesi" kapsamında öğretmen Ayşe Yüksel'in girişimleriyle okula kazandırdığı "Tarçın" isimli köpek adeta sınıfın 32. öğrencisi oldu.

Kısa sürede okula ve sınıftaki öğrencilere uyum sağlayan ve mutluluğu her hâlinden belli olan "Tarçın", eğitim sezonunun başından bu yana sınıfa en son gelen öğrenci olmasına rağmen en sevilen öğrenci oldu.

Okulda diğer öğretmen personel ve öğrencilerin de adeta neşe kaynağı olan Tarçın'ın keyfine diyecek yok.

Her sabah evden sınıfa Tarçın'ı getiren ve özellikle kendi sınıfının öğrencilerinin de Tarçın'ı adeta arkadaşı gibi gördüğünü söyleyen okulun 1-D sınıfı öğretmeni Ayşe Yüksel, duygularını şu şekilde açıkladı:

"Ben geçen yıl sınıf öğrencilerimle Sevgililer Günü'nü sokak hayvanları ile kutladık. O gün orada sokak köpeklerinin durumu dikkatimizi çekmişti. Bu yılda Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk Bey bu konuda bize çok destek verdi. Bakanlığın 'Her Okulun Bir Sokak Köpeği Projesi' ile biz de bunu daha küçük sınıf çapında başlattık. Çünkü yavru köpeğimiz biraz daha büyüyünce okulumuzun köpeği olacak. Tabii ki onu el birliğiyle büyütmeye çalışıyoruz."

1-D sınıfı öğretmeni Ayşe Yüksel, sınıfta Tarçın'ın ayrı bir sevgisi ve sınıfın 32. öğrencisi olduğunu kaydetti.

"Proje, çocuklarda merhamet duygusunu geliştirdi"

Projenin çocuklarda merhamet duygusunu geliştirdiğini ve sevgisini güçlendirdiğini belirten Atatürk İlkokulu Müdürü Ertan Gül ise şunları söyledi:

"Tarçın bizim 1-D sınıfımızın 32. elemanı oldu. Tarçın ilk geldiğinde küçücüktü. Ayşe hocamız sınıfımıza getirdi. Tarçın'ın çok sevimli bir köpek olduğunu gördük ilk baktığımızda. Öğrenciler onu bırakmak istemediler. Biz de Milli Eğitim Bakanlığının bir projesi kapsamında 'her okulun bir hayvanı olsun' diyerek Tarçın'ı sınıfımıza kazandırdık. O adeta okulumuzun maskotu oldu. Çocuklarımız Tarçın'dan ayrılamıyor. Her akşam eve götürmek istiyen öğrencimiz oluyor."

Yorumlar (0)