Selçuk, "yüz yüze eğitimi" açıkladı!

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime geçişin ayrıntılarını açıkladı.

EĞİTİM 02.02.2021, 10:47 03.02.2021, 09:44
Selçuk, "yüz yüze eğitimi" açıkladı!

Dünkü Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası, bugün açıklama yapacağı duyurulan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi koşulları altında okullarda yüz yüze eğitime geçiş sürecinin detaylarına dair açıklamalarda bulundu.

Köy okulları ve anaokulları

Köy okullarını bütün kademelerde 15 Şubat 2021 Pazartesi günü tam zamanlı olarak yüz yüze açacakları bilgisini veren Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Şubat 2021 Pazartesi günü tüm bağımsız anaokullarının da yüz yüze ve tam zamanlı açma kararı aldıklarını duyurdu.

Özel gereksinim okulları ve 8. ve 12. sınıflar

1 Mart 2021 Pazartesi gününden itibaren özel gereksinimli öğrenciler için de özel eğitim okulları ve sınıflarının eğitim vermeye başlayacağını bildiren Millî Eğitim Bakanı Selçuk, 1 Mart 2021 Pazartesi günü sınav dönemi içinde bulunan 8. ve 12. sınıf öğrenciler için de okulların kapılarının açacağını kaydetti.

İlkokullar haftada 2 gün ders yapacak

1 Mart 2021 Pazartesi günü ilkokulların tüm sınıf düzeylerinin açılacağını belirten Millî Eğitim Bakanı, öğrencilerin eğitimlerine "seyreltilmiş" olarak haftada 2 gün devam edeceğini ifade etti.

Lise sınavları

Bakan Ziya Selçuk, lise öğrencilerinin 1. dönemden kalan sınavlarının mart ayı içinde planlanacağığnı ve yüz yüze gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Devamsızlık yok!

Ziya Selçuk, geçen dönemde olduğu gibi, öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitime katılımlarının yine velilerin kararına bağlı olduğunu bildirdi.

Öğretmenlere aşı

Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimi gerçekleştirecek öğretmenler için şubat ayı içinde Covid-19 aşı uygulamasının yapılmasının planlandığını kaydetti.

Diğer sınıflar il yönetimlerine bağlı

Selçuk, farklı okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitim kararının il bazlı olarak alınabileceğini söyledi.

Kayıpların giderilmesi

Selçuk, öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla kapsamlı bir programın başlayacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)