Sanat tarihi ve arkeoloji öğrencilerine müjde!

Yeni bir düzenlemeye göre sanat tarihi ve arkeoloji öğrencileri, müze ve ören yerlerine ücret ödemeden girebilecek.

EĞİTİM 12.09.2019, 09:41
Sanat tarihi ve arkeoloji öğrencilerine müjde!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Ulus'ta bulunan binasında gerçekleştirilen "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İş Birliği Protokolü" imza töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy buluştu.

Sanat tarihi ve arkeoloji öğrencilerinin müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceğini bildiren Ersoy, bu yeni protokolün 2020 yılında gerçekleştirileceğini belirtti.

Kazı başkanlığı sayısı 60'a çıkacak

"Kazı sürelerinin 12 aya çıkarılması için çalışıyoruz. Bu bağlamda ilk etapta 20 kazı alanının süresini 12 aya çıkarıldı." diyen Ersoy, 1 Ocak 2020 tarihine kadar, 20 olan kazı başkanlığı sayısını 60'a çıkarmak istediklerini söyledi.  

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise, "YÖK olarak bu projeye önem veriyoruz. Protokol, Müze Kart Akademi ismiyle öğrencilerin ve akademisyenlerimizin müze ve ören yerlerine girişlerine ve ziyaret etmelerine, dolayısıyla tarihi ve kültürel dokuyla bütünleşmelerine imkân sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Bakanlığın kısa sürede konunun ayrıntılarını duyuracağını söyleyen Saraç, "Bu dersler çerçevesinde uygulamalı, gezilerle bütünleşecek, eğitim ve öğretim programının kurgulanmasını düşünüyoruz." dedi.

Bu düzenleme hayata geçirilince yıl içerisinde gezi, müze, ören yerleri ziyaretlerine destek verilecek. Ayrıca YÖK, "sertifikasyon ve eğitim programları" verebilecek.

Yorumlar (0)