Salgından dolayı ertelenmişti: YÖKDİL yarın yapılacak

ÖSYM Başkanlığı tarafından her yıl yapılan YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı) (2021/1) sınavı, 47 sınav merkezinde olmak üzere yarın gerçekleştirilecek. 

EĞİTİM 27.03.2021, 11:14 28.03.2021, 09:33
Salgından dolayı ertelenmişti: YÖKDİL yarın yapılacak

ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) yarın yapılacak.

Yarın saat 10.15’te

Yarın yapılacak olan YÖKDİL sınavı, saat 10.15’te başlayacak olup sınava girecek adaylara, 80 adet çoktan seçmeli soru sorulacak. Adaylara, bu soruları cevaplamaları için süre olarak 180 dakika verilecek. İngilizce’de sağlık bilimleri, sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında yapılan sınav, Arapça’da ise yalnızca sosyal bilimler alanında yapılacak. 

Sınavda sorulan sorular genel olarak gramer, dil bilgisi, kelime bilgisi, paragraf ve okuduğunu anlama gibi soru türlerinden oluşuyor.

10.00’dan sonra öğrenci alınmayacak

Saat 10.15’te başlayacak sınavda, 10.00’dan sonra sınav merkezlerine öğrenci alınmayacak.

ÖSYM tarafından Kovid-19’la mücadele kapsamında YÖKDİL (2021/1) sınavında uygulanacak tedbirler de açıklandı. Yarınki sınavda, sınavların yapılacağı binalar dezenfekte edilirken, adaylara sınava girmeden önce görevliler tarafından dezenfektan ve maske dağıtılacak. Hem adaylar hem de sınav görevlileri, istedikleri takdirde kendi dezenfektanlarını ve maskelerini yanlarında getirebilecek.

Koronavirüs testi pozitif çıkan ancak sınava girmek isteyen adaylar ise sınav merkezlerinde farklı bir bölümde hazırlanan salonlarda sınava girecek. Sınava girecek adayların ve sınav görevlilerinin koronavirüs durumlarının ise HES kodları ile kontrol edileceği belirtildi.

Adaylar ve görevliler dışında kimse alınmayacak

Kovid-19’la mücadele kapsamında sınava girecek adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimsenin okula bahçesine alınmayacağı açıklandı. Bunun dışında sınav esnasında kimliğini unutan, kaybeden adaylara geçici kimlik belgesi temin etmek için nüfus müdürlükleri açık tutulacak. Sınav günü açık olacak nüfus müdürlüklerinin listesi ÖSYM’nin web sayfasından duyuruldu. 

Yorumlar (0)