Sakarya Meydan Muharebesi’nde şehit olan öğrencilerin diplomaları 100 sene sonra verildi 

Kayseri Taş Mektep’te okudukları sırada başlayan Sakarya Meydan Muharebesi’ne katılan ve şehit olan öğrencilere diplomaları 100 sene sonra verildi. O diplomalar, Taş Mektep’in şu anki öğrencilerine temsili olarak verildi. 

EĞİTİM 25.11.2021, 07:48
Sakarya Meydan Muharebesi’nde şehit olan öğrencilerin diplomaları 100 sene sonra verildi 

Kayseri Lisesi Mezunları Derneği ve Melikgazi Belediyesi, duygulandıran bir harekete imza attı. Öğretmenler Günü kutlaması kapsamında belediye kültür merkezinde bir araya gelen yetkililer ve Kayseri Lisesi öğrencileri, şehit dedelerinin diplomalarını temsili olarak aldı. 

O dönemde Kayseri Taş Mektep olarak bilinen Kayseri Lisesi’nden mezun olamadan Sakarya Meydan Muharebesi’ne katılan ve şehit olan son sınıf öğrencilerini anmak amacıyla Osmanlı Türkçesiyle yazılmış diplomalar oluşturuldu. Kayseri Lisesi öğrencilerine verilen temsili diplomalar, duygu dolu anlar yaşattı. 



Taş Mektep marşı söylendi 

Faruk Nafiz Çamlıbel tarafından yazılan ve “Kayseri Lisesi’nin nura koşan gençleri” dizesiyle başlayan şiirin bestesi okundu. Dernek Başkanı Ömer Uzunoğlu, konu hakkında şunları aktardı: “24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Sakarya Meydan Muharebesi’ne katılan ve şehit düşen öğrencilerimizi anmak amacıyla bir araya geldik. Hazırladığımız diplomaları öğrencilerimize dağıttık. Bu hareketle birlikte öğrencilerimizin daha fazla sorumluluk sahibi olmalarını ve hedeflerine ilerlemelerini istiyoruz.” 



Türkiye tarihinde bir ilk 

Ömer Uzunoğlu: “Ülkemizde bu uygulama, lise kademesinde bir ilk. Şehitlerimizin isimlerini tespit ederek o dönemin orijinal diplomalarının asıllarını ürettik.” 

Yorumlar (0)