Pakistanlı Doktor, Diriliş Ertuğrul hayranlığı sebebiyle Türkçe öğrenmek için Çorum’a geldi 

İzlediği dizi ile Türkiye’ye ilgi duymaya başlayan Pakistanlı tıp doktoru İman Baloch, Türkçe öğrenmek amacıyla Çorum’a geldi. Burada hızlandırılmış Türkçe dersleri alan Baloch, Türkleri ve Türkçeyi çok sevdiğini ve her şeyi öğrenmek istediğini ifade ediyor. 

EĞİTİM 14.11.2021, 12:41 15.11.2021, 09:21
Pakistanlı Doktor, Diriliş Ertuğrul hayranlığı sebebiyle Türkçe öğrenmek için Çorum’a geldi 

Dünyanın pek çok bölgesinde ilgiyle izlenen Türk dizilerinden olan Diriliş Ertuğrul, Türkiye’nin dilini ve kültürünü dünyadaki milyonarca insana sevdirmeyi sürdürüyor. Dizi biteli seneler olmasına karşın hala dünyanın en çok izlenen Türk dizilerinden olan Diriliş Ertuğrul hayranı olan Pakistanlı bir tıp doktoru, diziden ilham alarak Türkçe öğrenmek için Türkiye’nin yolunu tuttu.  

Çorum Hitat Üniversitesi TÖMER’e gelerek Türkçe dersi almaya başlayan Baloch, ülkesinde Tıp Fakültesi’nde eğitim görürken diziyi izlediğini ve bu sayede Türkiye’yi yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirtti.  

Türkçe öğrenip TUS’a girecek 

İnternette araştırmalar yaptığını ve Türkiye’de tıpta uzmanlık eğitimi almaya karar verdiğini aktaran Baloch, araştırmaları sonrasında Türkiye’ye güven duymaya başladığını; Türkçeyi tamamen öğrendikten sonra da TUS’a girerek kardiyoloji alanında çalışmak istediğini ifade ediyor. Türkiye’de aldığı eğitim ve tecrübe ile ülkesine dönmek istediğini, Çorum’u çok sevdiğini ve Çorumluları da oldukça sevecen bulduğunu aktaran Baloch, konuşmalarını şu şekilde devam ettirdi: “Pakistan’da olduğum dönemde Diriliş Ertuğrul’u incelerken Türklere, Türkiye’ye ve Türkçeye ilgi duymaya başladım. Türkçeyi diziler ile öğrenmeye başladım. Sonrasında da Türk kültürünü ve yemeklerini araştırdım. Türkiye ve Pakistan’ın kültürleri birbirlerine oldukça yakın. Buraya geldiğim için mutluyum.” 



Kız kardeşini de Türkiye’ye getirdi 

Dr. Baloch, kız kardeşi Bakhtawar Baloch’u da Türkiye’ye getirdiğini ve burada Türkçe öğrenmesi için onu da kursa yazdırdığını belirterek şunları aktarıyor: “Kardeşim, Hitit Üniversitesi’nde lisans eğitimi almaya başladı. Eğitim dili yüzde 100 İngilizce olan Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde okuyor.” 

Üniversitenin yabancı öğrenci sayısı bini geçti 

Hitit Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Murat Toman, konuyla ilgili şunları aktardı: “Hitit Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrenci sayısı, her geçen dönem daha da artıyor. Bu artışta, Türk dizi sektörünün oldukça faydası bulunuyor. Üniversitemiz açıldığında 60-80 civarında yabancı öğrenci varken şu anda ise ülkemizin son dönemde artan dış politika başarısı sayesinde okulumuzda binden fazla yabancı öğrencimiz bulunuyor. Ülkemizin diplomasi başarısı, uluslararası eğitim konusunda yüksek başarı sağlıyor. Yabancılar, Türk halkını tanıma imkanını dizi ve filmlerde buluyor ve sonra da Türkçeyi öğrenmek için ülkemize geliyor.” 

Yorumlar (0)