PAEM sınav soruları çalındı mı?

Anadolu Üniversitesi, 26 Haziran 2022 tarihinde yapılan PAEM (Polis Amirleri Eğitimi Merkezi) 7. dönem sınav sorularının çalındığı iddialarının ardından komisyon oluşturulduğunu ve inceleme gerçekleştirildiğini açıkladı. Komisyon raporunun, YÖK'e (Yükseköğretim Kurulu) de iletildiği kaydedilen açıklamada, “Sınavda çıkan sorular ile deneme sınavlarında çıkan soruların hiçbiri aynı değildir.” denildi.

EĞİTİM 13.08.2022, 21:13
PAEM sınav soruları çalındı mı?

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, temel bilgi seviyesini ölçen ön eleme yazılı sınav sorularının Anadolu Üniversitesi ile Polis Akademisi arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlandığını ve sınavın 26 Haziran 2022'de yapıldığını anımsattı. Sınavın akabinde soruların çalındığı iddialarının üzerine üniversite çatısı altında komisyon kurulduğunu ve inceleme gerçekleştirildiğini bildiren Anadolu Üniversitesi, sınavda çıkan sorular ile deneme sınavlarında çıkan soruların hiçbirinin aynı olmadığı neticesine varıldığını duyurdu. 

"İddia sahiplerine yönelik tahkikat ve inceleme başlatılmıştır"

Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, “Sınavın ardından çıkan iddialar üzerine derhal inceleme yapılmıştır. Benzer oldukları öne sürülen sorular, beş kişiden oluşan komisyonca incelenmiştir. Benzer oldukları ileri sürülen sorular en önemli konu başlıklarına ilişkin sorular olup, temel ve mevzuat bilgileri üzerinedir. Gerçek anlamda, adayların bu önemli konulardaki bilgilerini ölçmeye yönelik sorulardır. Adayları sınava hazırlama maksadıyla yapılan deneme sınavlarında da bu hususlarda sorular çıkabilmektedir. Sınavdaki sorular ile deneme sınavlarındaki soruların hiçbiri aynı değildir. Mevzuatın ağırlık verildiği sınavlarda, mevzuat metninde geçen ifadelere yer verilmektedir. Komisyon ayrıca, değerlendirme ve ölçme bilgisine sahip olunmaksızın iddia edilen benzerliklerin, devletin başarılı bir şekilde yaptığı sınavlara ve devlet kurumlarına olan güveni sarsıcı bir algı oluşturma hedefini taşıyabileceği düşüncesindedir. Tüm sınavları 40 senedir başarılı bir şekilde yürüten Anadolu Üniversitesi, bu hususun da ayrıntılı olarak araştırılması, hiçbir şüpheye mahal vermeyecek şekilde aydınlatılması için iddia sahiplerine yönelik tahkikat ve inceleme başlatmış olup, bunların sonuçlarını kamuoyu ve ilgili kurumlarla da paylaşacaktır." ifadelerine yer verildi. 

Öte yandan, komisyon tarafından hazırlanan raporun YÖK'e gönderildiği belirtildi. 

Yorumlar (0)