Özer'den yeni öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ücretsiz gıda yardımından okul öncesi eğitimdeki mevcut duruma kadar çeşitli konularda açıklama yaptı. Bakan Özer, 2023 yılında atanacak öğretmen sayısı ile ilgili soruya da cevap verdi.

EĞİTİM 13.12.2022, 15:44 Hakan Öksüz
Özer'den yeni öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

Bir televizyon kanalının programına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, merak edilen sorulara yanıt verdi. Eğitimde kapsayıcılığı öncelediklerini kaydeden Özer, "Şu an 857 bin dersliğimiz var. 5 yaş grubunda okullaşma oranı yüzde 99 seviyelerinde. OECD ülkelerinde 1950'li yıllarda okullaşma oranı yüzde 90'a çıkarılmıştı." dedi.

"Bir yılda 6 bin 4 tane anaokulu inşa ettik"

Okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapan Bakan Özer, "Çocukların bilişsel ve bilişsel olmayan becerileri bu sayede daha iyi gelişiyor. Okul öncesi eğiti imkanını bütün öğrencilere sağlamanız gerekir. Görevi devraldığımızda ülkede 2782 anaokulu vardı. Bir yılda 3 bin anaokulu inşa etme hedefiyle yola çıktık. Geldiğimiz noktada 6 bin 4 tane anaokulu inşa ettik." ifadelerini kullandı.

Ücretsiz gıda yardımı

Öğrencilere yapılan kitap ve gıda yardımlarından bahseden Bakan Özer, "Şimdiye kadar öğrencilere yaklaşık 3,5 milyar kaynak ders kitabı verdik. Bunun yanında ücretsiz pansiyonlar ve burslar da verildi. Söz konusu sosyal politikaların neticesi olarak okullaşma oranında artış görüldü. Bir de gıda yardımı meselesi var. Okul müdürleri, ihtiyacı olan öğrencileri belirliyor. Mevcut durumda 1,5 milyon civarında öğrenci, ücretsiz gıda yardımından yararlanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Öğretmen alımı yapılacağı zaman detaylar duyurulur"

Bakan Özer'e yöneltilen sorulardan biri de 2023 yılındaki öğretmen atamalarıydı. Halihazırda göre yapan öğretmen sayısının 1 milyon 250 bin olduğunu belirten Bakan Özer, "2022'den bu yana ataması yapılan öğretmen sayısı 750 bine yükseldi. Öğretmen ataması yapılmayan yıl yok. Alım yapılacağı zaman Milli Eğitim Bakanlığı bununla ilgili çalışmalara başlar ve ne kadar atama yapılacağı duyurulur." dedi.

Yorumlar (0)