Özel okullara yeni düzenleme geliyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirilecek taslağa göre, tüm okullar içindeki oranı yüzde 19.5'e ulaşan özel okullara teminat zorunluluğu getirilecek. Özel okullardan öğretmen maaşları ile okul giderlerini kapsayan bir teminat yatırmaları talep edilecek.

EĞİTİM 20.01.2020, 09:53
Özel okullara yeni düzenleme geliyor!

Özel okullara ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 

Hükümet, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine milli eğitime ilişkin iki yasa teklifi getirmeye hazırlanıyor.

AK Parti'de bu konuya ilişkin düzenlenen toplantılarda, yaşanan problemler ve yasal düzenlemelerin gerekliliği üzerinde duruldu.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberinde, 2010'da yüzde 3.5 olan özel okul oranının bugün yüzde 19.5'e çıktığı bildirildi. Temel lise uygulamasının bu artış üzerinde etkisi olduğu kaydedildi. 

"Tüm okullar içerisinde yüzde 13 yer tutmalı"

Özel okulların, normal planlamaya göre tüm okullar içerisinde yüzde 13 yer tutması gerektiği ifade edildi. Bu sebeple oranın normal düzeye çekilmesi ve okul olma niteliğini yitiren yerlerin bu statüden çıkartılması amacıyla çalışma düzenlendiği belirtildi. 

Önümüzdeki süreçte özel okullara ilişkin taslak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirilecek. Yeni düzenlemeye göre, özel okullara teminat zorunluluğu getirilecek.

Düzenleme, özel okulların eğitimden sağladığı gelirleri yine eğitime aktarmalarını hedefliyor. Bu düzenlemeyle özel okulların, okul giderleri ve öğretmen maaşlarını kapsayan bir teminat yatırmaları talep edilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine gelmesi beklenen diğer taslak da Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanıyor. Söz konusu taslakta ekonomik problem yaşayan vakıf üniversitelerinin denetimine ilişkin hükümler bulunuyor.
 

Yorumlar (0)