Özel okulda maaş krizi sürüyor!

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde özel bir okulun genel müdürlük binası önünde toplanan veliler, okulda görevli öğretmenlerin 3 aydır maaş almamaları nedeniyle derslere girmediklerini ifade ederek, protesto eylemi düzenlediler. Çocuklarının eğitim alamadığını belirten veliler, yetkililerin konuya çözüm bulması gerektiği çağrısında bulundu.

EĞİTİM 05.12.2019, 16:46
Özel okulda maaş krizi sürüyor!

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde özel bir okulda görevli öğretmenlerin 3 aydır maaş alamamaları nedeniyle derse girmediklerini belirten veliler, genel müdürlük binası önünde toplanarak protesto eylemi düzenlediler.

"Çocuklarımız okula mutsuz gidiyor"

Öğrenci velilerinden biri, "Veliler olarak merkezin önüne geldik. Açıklama bekliyoruz. Biz henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bugün, yarın diye oyalanıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu işe el atmasını bekliyoruz. Eğitim aksıyor. Eğitimin aksamasından çok sıkıntılıyız. Çocuklarımız okula mutsuz gidiyor. Öğretmenler de aynı şekilde mutsuz geliyorlar." ifadelerini kullandı.

"Burada bir hukuksuzluk, adaletsizlik var"

Bir diğer veli ise "Burada merkezin önünde toplandık. İki çocuk velisiyim. Yaklaşık 3 aydır öğretmenlerimiz maaş alamıyor. Birçok okulda öğretmenler iş bıraktılar. Çocuklarımızın eğitim hakları ellerinden alınıyor. Burada bir hukuksuzluk, adaletsizlik var. Bugün burada öğretmenlerimizin arkasında durmak için varız. Biz burada çocuklarımızın eğitim hakkı için buradayız. Tüm yetkililerden taşın altına ellerini sokmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Şu an sürecin son aşamasındayız"

Okul adına açıklamada bulunan yetkililerden biri, çok kısa bir süre içinde bu durumun sona ereceğini belirterek, "Bu durum sona erer ermez okulumuz yeniden daha öncesinde olduğu gibi sizlere, öğrencilerimize vaat ettiği tüm şeyleri yerine getirmiş olacak. Öğretmen konusunda çok büyük bir eksiğimiz yok. Öğretmenlerimiz bu süreç tamamlandığında öğrencilerinin başında olacaklar. Şu an sürecin son aşamasındayız." dedi. 

Yorumlar (0)