Özel öğrenciler için bin 500 okula özel malzeme

2021 yılında üretimi tamamlanan bin 500 materyal seti bin 500 okula gönderilecek. Özel eğitim materyalleri dağıtım törenine konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Özel gereksinimli öğrencilerimiz için okullarımızı dünya standartlarımızla donatmak” dedi.

EĞİTİM 10.03.2021, 12:14 10.03.2021, 18:03
Özel öğrenciler için bin 500 okula özel malzeme

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel eğitim ihtiyacı için üretilen materyallerin dağıtım törenine katılım gösterdi. Ankara’da bulunan Ders Aletleri Yapım Merkezi’nde üretimi tamamlanan özel eğitim materyallerinin dağıtım töreninde konuşan Ziya Selçuk, “Arkadaşlar müthiş performans sergiledi. Bu materyaller çocuklarımızın eğitim öğretim sürecindeki görsel, işitsel, dokunsal özelliklerine hitap eden ve arkasında büyük bir bilimin yattığı materyaller” diye konuştu.

‘Eğitim imkânlarının düzeltilmesi elzem’

Materyallerin çocuklara ulaşmasıyla eğitim öğretim kalitesinin artacağını ifade eden Ziya Selçuk, “Engelli bireylerin hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşabilmeleri için eğitim imkânlarının düzeltilmesi elzem” açıklamasında bulundu.

Zararlı kimyasallardan uzak üretim yapıldı

Selçuk, özel gereksinimli öğrenciler için üretilen materyallerin bir takım zararlı kimyasallardan uzak biçimde üretiminin gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Materyaller üretilirken malzemelerin fiziksel, mekanik ve kimyasal açıdan öğrencilerimizin sağlığını tehdit etmeyecek şekilde üretilmiş olması da elbette ayrı bir kıymet” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, materyallerin 2019 ve 2020 yıllarında özel eğitim öğretmenlerimizin de içinde bulunduğu uzman ekip tarafından üretildiğini belirterek şunları söyledi: “Bu materyaller 81 ilimizde toplamda 6 bin 600 özel eğitim sınıfına ve okuluna iletildi. 

Bin 500 okula bin 500 materyal gönderilecek

“2021 yılı içerisinde üretimi bitirilen bin 500 materyal set bin 500 okula yollanacak. Materyal üretim çalışmalarıyla hedefimiz özel gereksinimli öğrencilerimiz için okullarımızı dünya standartlarımızla donatmak. Böylece potansiyelimizi en yüksek seviyeye çıkarmayı da amaçlıyoruz.” 

Yorumlar (0)