ÖSYM’den yabancı dil sınavları için yerli yazılım hamlesi

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün yaptığı açıklamada yabancı dil sınavlarında okuma, yazma, dinleme, konuşmadan oluşan dört beceriyi ölçebilen yerli yazılım geliştirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

EĞİTİM 27.09.2021, 14:11 28.09.2021, 10:10
ÖSYM’den yabancı dil sınavları için yerli yazılım hamlesi

 Bu önemli dört beceriyi de dijital şekilde ölçümleyebilecek bir yazılım için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Aygün, yılda 15 kez belirledikleri 10 farklı dilde e-sınav yaptıklarını ve bu sınavların İzmir, İstanbul, Ankara ve Adana’da gerçekleştiğini söyledi.

Halis Aygün, Türkiye’de yabancı dil sınavlarında şu anda kullanılan yabancı kaynaklı uygulama ve yazılımların; tamamen yerli bir yazılımla ölçülmesine olanak sağlayan çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve son gelişmeleri aktardı.

 

İlk sınav İngilizce branşında

Aygün açıklamasında; “Yerli yazılımları destekleyen vizyonumuzun gereği olarak üzerinde çalıştığımız bu yeni yazılımla dört beceriyi doğru şekilde ölçen yabancı dil sınavı yapmak için çalışıyoruz.  Bizim ölçümleyebileceğimiz böyle bir sınav eğitim dünyamız için önemli bir kazanım olacaktır. En kısa zamanda planladığımız gibi bu sınavları gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Halis Aygün, ayrıca dört beceriyi ölçebilen dil sınavlarının ilk olarak İngilizce branşında düzenleyeceklerini de belirtti.

Yorumlar (0)