ÖSYM’den DGS sonrası kitapçığın paylaşılmasına dair açıklama

ÖSYM tarafından bir adayın 2021-DGS sınavı sonrası kitapçığının bir bölümünü internet sayfası üzerinden paylaşmasının ardından kolluk kuvvetlerince adayın kimliğinin belirlenip gözaltına alındığı ifade edildi.

EĞİTİM 12.07.2021, 16:11 13.07.2021, 09:52
ÖSYM’den DGS sonrası kitapçığın paylaşılmasına dair açıklama

ÖSYM Başkanlığı’nca 2021 yılı Dikey Geçiş Sınavı’nın tamamlanması sonrası sosyal medyada bir kısım adayın soru kitapçığının kimi kısımlarının görüntülerinin paylaşılmasının sınavın gidişatını etkilemeyen münferit bir olay olduğunu ve paylaşan adayın da kolluk kuvvetleri tarafından derhal gözaltına alındığı ifade edildi.

“Sınav tüm merkezlerde sorunsuz bir şekilde tamamlandı”

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin yapmış olduğu açıklamada 11 Temmuz 2021 tarihinde 81 şehir ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olan Lefkoşa’da yapılan 2021 yılı DGS sınavının bütün sınav merkezlerinde sorunsuzca tamamlandığı ifade edildi.

Sınavın tamamlanması sonrasında sosyal medyada bir adayın soru kitapçığından kimi kısımların görüntülerini paylaştığının ifade edildiği açıklamada, “Paylaşan kişinin kimliği tespit edilip derhal kolluk kuvvetlerine haber verilmiştir ve aday gözaltına alınmıştır. Konuya dair yapılan incelemede işlenen fiilin sınavın sıhhatine etki etmeyen bir olay olduğu anlaşılarak aday ve ihmali olan sınav görevlilerine ilişkin bütün hukuki yollara başvurulacağı saygıyla kamuoyunun bilgisine sunulur.” denildi.

Yorumlar (0)