ÖSYM duyurdu, KPSS Ortaöğretim başvuru dönemi başladı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2022 KPSS Ortaöğretim sınavı ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Sınava girecek adayların hangi tarihlerde başvuru yapabileceği duyuruldu.

EĞİTİM 01.09.2022, 11:52 Hakan Öksüz
ÖSYM duyurdu, KPSS Ortaöğretim başvuru dönemi başladı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 6 Kasım'da gerçekleştirilecek KPSS Ortaöğretim sınavına girecek adayların beklediği duyuruyu yaptı. 2022-KPSS Ortaöğretim başvurularının başladığı kaydedildi. Duyuruyu internet sitesinden yapan ÖSYM, başvuruların 13 Eylül'e kadar devam edeceğini aktardı.

Sınava girecek adayların, başvurularını aday işlemleri sistemi ya da ÖSYM Başvuru Merkezleri üzerinden yapabileceği kaydedildi. Sınava dair ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişilerin, 2022-KPSS Ortaöğretim kılavuzundan yararlanabileceği belirtildi.

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınav tarihi belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapmak isteyen adayların, 27 Kasım'da gerçekleştirilecek Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'ne (DHBT) girebileceği belirtildi. Bu sınav için başvuruların 7-17 Ekim tarihleri arasında alınacağı bildirildi. Bu sınava girecek adayların puanlarının hesaplanabilmesi için KPSS Ortaöğretim sınavına başvurmaları gerekiyor. 

Yorumlar (0)