ÖSYM duyurdu, KPSS'de yeni tarihler netleşti!

31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edilmesinin ardından yeni sınav takviminin 17 Eylül'de duyurulacağı kaydedilmişti. Konu hakkında yeni bir duyuruda bulunan ÖSYM, sınav takvimini açıkladı. İşte sınav tarihleri...

EĞİTİM 08.08.2022, 17:08 08.08.2022, 17:36 Hakan Öksüz
ÖSYM duyurdu, KPSS'de yeni tarihler netleşti!

31 Temmuz'da yapılan KPSS'de yer alan bazı soruların daha önce bir yayınevinin soru kitapçıklarında yer aldığının ortaya çıkması, gündeme bomba gibi düşmüştü. Söz konusu soruların sosyal medya üzerinden de paylaşıldığı kaydedilmişti. İddialar üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla inceleme başlatılmış, ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmıştı.

Ekim-Kasım aylarında yapılacağı düşünülüyordu

Yapılan incelemeler sonucunda iddiaların doğru olduğu tespit edilmiş, KPSS Lisans ve KPSS Alan Bilgisi oturumları iptal edilmişti. Yeni sınav takviminin 17 Eylül'de yayımlanacağı aktarılmıştı. Bu duyuru, sınavların Ekim ya da Kasım ayında yapılacağına dair iddiaların ortaya atılmasına neden olmuştu.

İlk sınavın tarihi 18 Eylül!

Beklenmeyen bir duyuru yapan ÖSYM, 2022 KPSS'ye ilişkin sınav takvimini paylaştı. Buna göre Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri sınavları, 18 Eylül'de yapılacak. Alan Bilgisi oturumlarının gerçekleştirileceği tarihin ise 24-25 Eylül olduğu kaydedildi. ÖSYM'nin diğer sınavlarının takviminde herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği belirtildi.

3 soru tıpatıp aynı!

Öte yandan 31 Temmuz'da gerçekleştirilen ancak yapılan incelemeler sonucunda iptal edilen KPSS oturumları ile ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturmanın başlangıcından bu yana bir hafta geçti. Devlet Denetleme Kurulu yetkilileri tarafından yapılan soruşturmada ilginç sonuçlara ulaşıldı. Hazırlanan ön raporda 10 soruda benzerliklerin bulunduğu, 3 sorunun ise tıpatıp aynı olduğu aktarıldı. Yediiklim Yayınevi'nin kitapçıklarındaki soruları hazırlayan uzmanların telefon kaydı incelemeye alındı.

Yorumlar (0)