ÖSYM'den YKS adaylarına: Sadece bir yakınınız gelsin!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, hafta sonu gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan adayların en fazla bir yakını ile gelmesini istedi. 

EĞİTİM 24.06.2020, 15:24
ÖSYM'den YKS adaylarına: Sadece bir yakınınız gelsin!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin kritik bir açıklamada bulundu. 

Ölçme Başkanı Prof. Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) üç oturum halinde gerçekleştirileceğini ifade etti. 

Prof. Dr. Aygün, sınavın düzenleneceği binaların önceden ayrıntılı olarak temizleneceğine ve dezenfektasyon işleminin uygulanacağına dikkat çekerek, bina önlerinde kalabalık oluşmasını engellemek ve sosyal mesafe kuralına riayet edilmesini sağlamak için adayların sınava en fazla bir yakını ile gelmeleri gerektiğini kaydetti. 

Sınavın düzenleneceği binaların bahçelerine personel ve adaylar hariç hiç kimsenin alınmayacağını belirten Prof. Dr. Aygün, binaya girişte, binanın içerisinde ve binadan çıkışta sınava giren kişilerin sosyal mesafe kuralına uymaları için görevliler tarafından yönlendirileceği bildirdi.

Prof. Dr. Aygün, binaya girerken sınava girecek olan kişilerin ellerine dezenfektan sıkılacağını ve kendilerine maske ve dezenfektan dağıtımının gerçekleştirileceğini ifade etti. 

Sınava girecek olanların kendilerine ait siperliklerini, maskelerini ve dezenfektanlarını getirebileceğini aktaran Prof. Dr. Aygün, sınav personelinin lateks eldiven takacağını kaydetti.

Prof. Dr. Aygün, adayların sınava girecekleri salonlara geçip sıralarına yerleşmelerinin ardından sınav boyunca maskelerini yüzlerinden çıkarabileceklerini, fakat personelin kesinlikle maskelerini çıkarmayacağını duyurdu. 

Yorumlar (0)