ÖSYM'den KPSS adaylarına uyarı: Saate dikkat!

Sınav giriş belgelerini çıkartan milyonlarca aday, bu pazar günü yapılacak KPSS oturumlarını beklemeye başladı. Sınava günler kala bir paylaşımda bulunan ÖSYM, saat konusunda adaylara uyarıda bulundu.

EĞİTİM 16.09.2022, 18:38 17.09.2022, 16:27 Hakan Öksüz
ÖSYM'den KPSS adaylarına uyarı: Saate dikkat!

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek oturumları bu pazar günü (18 Eylül) gerçekleştirilecek. Genel Kültür-Genel Yetenek sınavı saat 10.15'te, eğitim bilimleri sınavı ise 14.45'te başlayacak. Milyonlarca adayın ter dökeceği sınava az bir süre kaldı, adayları heyecan bastı. 

KPSS oturumları saat kaçta?

Fotoğraflı kimlik ve Sınava Giriş Belgesi ile birlikte salona alınacak adaylar, gerekli belgeleri hazırladı ve sınav gününü beklemeye başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), sınav öncesi adaylara saat uyarısında bulundu. Adayların, Genel Kültür-Genel Yetenek oturumu için en geç saat 10.00'da, Eğitim Bilimleri oturumu için ise en geç saat 14.30'da sınav binasına girmesi gerektiği hatırlatıldı.

En geç bu saatlerde binaya giriş yapmak gerekiyor!

Oturumun yapılacağı okullara saat 10.00'dan sonra gelenler, sınava alınmıyor. Uzmanlar, daha önceki sınav günlerinde yaşanan durumların tekrarlanmaması için adayların saat kurallarına riayet etmesi ve evden erken çıkması gerektiğini hatırlatıyor. T.C. Kimlik Kartı bulunmayan adaylar; süresi geçmemiş pasaport, KKTC Kimlik Kartı ya da pembe ve mavi kartlarla sınava katılabilecek.

Yorumlar (0)