ÖSYM'den DGS duyurusu: İşte ek yerleştirme sonuçları!

Dikey Geçiş Sınavına (2022-DGS) ek yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını bildiren ÖSYM, sonuçları açıkladı. Adayların sonuçları görebileceği adres ile programlara kayıt yaptırılacak tarihler de duyuruldu.

EĞİTİM 17.10.2022, 10:59 18.10.2022, 08:30 Hakan Öksüz
ÖSYM'den DGS duyurusu: İşte ek yerleştirme sonuçları!

Açıköğretim ön lisans programları ile meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler, lisans öğrenimine geçmek için 3 Temmuz'da Dikey Geçiş Sınavına (2022-DGS) girmişti. 2 yıllık eğitimlerini 4 yıla tamamlamak için DGS'ye giren öğrenciler, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih ve yerleştirme dönemlerini beklemeye başlamıştı.

Adaylar, sonuçları bu adresten öğrenebilir

2022-DGS ek yerleştirme işlemleri için başvurular 4 ila 10 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. Ek yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını duyuran Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sonuçları açıkladı. Sonuçları görmek isteyen öğrencilerin https://sonuc.osym.gov.tr adresini ziyaret edebileceği aktarıldı.

Kayıtlar ne zaman?

Peki 4 yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler, hangi tarihlerde programlara kayıt yaptırabilecek. ÖSYM'nin duyurusuna göre üniversitelerin kayıt işlemleri, 19-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ders kayıtlarını yapan adayların, işlemin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten yazıyı ekranda görmeleri gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0)