ÖSYM'den 13 sene sonra bir ilk

ÖSYM tarafından, ülke dışından öğrenci kabulünde standartlaşmayı temin etmek maksadıyla 13 senelik aranın ardından TR-YÖS (Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı) gerçekleştirildi.

EĞİTİM 29.01.2023, 23:19 31.01.2023, 09:18
ÖSYM'den 13 sene sonra bir ilk

Ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmeyi isteyen yabancı öğrencilerin girebilecekleri ve neticelerini bu kurumlara kabul için müracaat ederken kullanabilecekleri 2023 TR-YÖS, ülke içinde 17 kentte, ülke dışında ise Lefkoşa dahil, dokuz ülkedeki toplam 27 sınav merkezinde yapıldı.

Sınava giren adaylara, 'Temel Matematik Testi'nden 40, 'Sayısal Yetenek Testi'nden 40 olmak kaydıyla toplamda 80 soru yöneltildi. Sınav, Arapça, Rusça, Fransızca, İngilizce, Almanca ve Türkçe olarak yapıldı.



İki sene boyunca geçerli sayılacak

Bahse konu sınavın geçerlilik süresi, sınav tarihi itibarıyla iki sene olacak. Sınav neticelerinin ülke dışından öğrenci kabulü için kullanılması, YÖK (Yükseköğretim Kurulu) Başkanlığı tarafından yükseköğretim kurumlarına tavsiye olarak iletilecek.

Diğer taraftan, söz konusu sınavın soru kitapçığı ile yanıt anahtarının yüzde 10'u ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) resmi internet adresinde yayımlandı.

Yorumlar (0)