ÖSYM Başkanı: Adaylara maske ve dezenfektan dağıtılacak!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Sınavı'nda alınacak tedbirlere ilişkin, "YKS ve askeri öğrenci sınavında adaylara maske ve dezenfektan dağıtılacak. Yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında kimse okul bahçelerine alınmayacak. Sınav salonlarında oturma düzenleri, sosyal mesafe mümkün olduğunca gözetilerek oluşturulacak." açıklamasında bulundu. 

EĞİTİM 05.05.2020, 16:01 05.05.2020, 16:43
ÖSYM Başkanı: Adaylara maske ve dezenfektan dağıtılacak!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) her oturumu ile Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nda (2020-MSÜ) adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan verileceğini, isteyen adayların kendilerinin de yanlarında kolonya ile dezenfektan getirebileceklerini söyledi. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Aygün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sınavlarda uygulanacak kararlara ilişkin açıklamada bulundu.

27-28 Haziran tarihlerinde 3 oturum halinde uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) ile 14 Haziran'da gerçekleştirilecek Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) için gerekli tedbirlerin alındığını kaydeden Aygün, şu ifadeleri kullandı:  

"YKS'nin her oturumunda ve MSÜ'de adaylarımıza sınav binası girişlerinde görevlilerimiz tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacak. İsteyen adaylar kendileri de dezenfektan ve/veya kolonyayı yanlarında getirebilecekler. Sınav görevlilerimize de maske ve dezenfektan dağıtılacak. Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışında kimse okul bahçelerine alınmayacak. Adaylar sınav binalarına girerken, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecek. Sınav salonlarında oturma düzenleri sosyal mesafe mümkün olduğunca gözetilerek oluşturulacak. Yeni sınav uygulama süreçleriyle ilgili olarak sınav görevlilerimize gerekli bilgilendirmeler yapılacak." 

Yorumlar (0)